Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 5 gün aradan sonra gerginlik yeniden başladı. Çatışmaların yaşandığı 3 mahallede oturanlar başta olmak üzere ilçe halkı şehri terk etmeye başladı. PKK'nın gençlik ve asayiş birimi olarak tanımlanan YDGH mensuplarının sokak aralarına yeniden setler kurup hendekler kazması üzerine güvenlik güçleriyle çatışma çıktı.

Alınan bilgilere göre, geçen hafta 1 gün süreyle sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yeniden aynı yasak devreye girdi. İlçedeki Mescit, Selahattin ve Tekel mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Sık sık patlama seslerinin duyulduğu mahallerde ne olduğu tam olarak anlaşılmıyor. İlçeye giden gazeteciler, polis tarafından defalarca 'terk edin burayı, yasak basın için de geçerli' sözleriyle uyarıldı. Bazı polis araçlarından gazetecileri namlular doğrultuldu ve ilçeyi terk etmeleri istendi. Cadde ve sokaklarında zırhlı polis araçlarının gezdiği ilçede bütün işyerleri kapalı. Çatışmaların olduğu mahalellerde ikamet eden vatandaşlar, Diyarbakır-Bitlis karayolunun çevresine gelmeye başladı.

YAŞLI ANNNESİNİ EL ARABASIYLA ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN ÇIKARDI

Silvan'da çatışmaların başlamasının ardından sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle halk, ilçeyi terk etmeye başladı. İlçe garajindaki bütün minibüsler Diyarbakır ve Batman'a yolcu taşıdı. Vatandaşlar buldukları araçlarla ilçeden çıkmaya çalıştı. Çok sayıda vatandaş ilçe otogarında binecek minibüs beklemeye başladı. Çatışmaların olduğu mahallede bulunan yaşlı ve hasta Zümrüt Teyze'yi ise oğlu el arabasıyla taşıdı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile bir grup avukat da ilçede neler olup bittiğini yerinde görmek için Silvan'a hareket etti.