Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru evli 2 çocuk babası Ali Öztürk (33) düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı. Törende şehit Öztürk’ün eşi ve yakınları tabuta sarılarak ağıt yaktı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde kazılan hendekleri kapatmak için mahalleye giden polis ekiplerine ateş açıldı. Güvenlik nedeniyle bugün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan’da teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Ali Öztürk için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit polisin meslektaşları, annesi Havva, eşi Semra, oğlu Burak ve diğer aile fertleri katıldı. Yapılan duaların ardında şehit için helallik istendi. Şehidin eşi Semra ve annesi Havva Ayyıldızlı tabuta sarılıp Kürtçe ve Zazaca ağıt yaktı. Bu sırada şehidin kuzeni olduğu öğrenilen bir kişi, tabuta sarılıp gözyaşları döktü, eşi Semra ile annesi Havva ayakta durmakta zorlandı.

İl Müftüsü Burhan İşleyen tarafından şehit için dua okudu. Duanın ardından şehidin naaşı cenaze aracına taşındı. Tabuta sarılan şehidin ailesi gözyaşları dökerek ağıtlar yaktı. 1 yıl önce babasını kaybeden şehit polis memuru Ali Öztürk’ün cenazesi doğup büyüdüğü Çermik’in Gürüz köyünde toprağa verilecek.