TSK ve Emniyet bünyesinde çalışanların kurduğu Sivil Memurlar Sendikası’nın (Sime-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Serdar Dursun, sivil memurları askeri yargının kölesi durumuna getirdiğini söylediği Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin (AYİM) kararlarına tepki gösterdi.

Dursun, “AYİM’in hukuka aykırı kararları ile karşı karşıya bırakılmasına, çalışma hayatı ve sağlık işlemleri yönünden askeri mevzuata tabi tutulmasına, külfete gelince bütün görevler yüklenmesine, nimete gelince siz memursunuz denip hakları adeta yok sayılmasına tepki göstermek yakın bir tarihte eylem yapacağız.” dedi.

Aslında 20 Temmuz günü hakları için eylem planı yaptıklarına işaret eden dursun, son günlerde teröristlerce gerçekleştirilen saldırıların üzüntüsünü yaşarken, provokasyona ortam oluşturmamak için sorumluluk bilinciyle erteleme kararı verdiklerini söyledi.

Dursun, “Dışarıdan ve içeriden eş zamanlı olarak tezgâhlanan oyunlara tüm Türk halkı olarak birlik, beraberlik içeresinde karşı durmak geçmişten bu güne mevcut her türlü sosyal ve ekonomik kayıplarımızı duyurmaktan şimdilik erteliyoruz. En azından Ülke Gündemi durağan hale gelene kadar beklemek, ait olduğumuz camianın madden ve manen yanında olduğumuzu bildirir ve terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.