Ankara’nın Sincan ilçesinde, elinde kerpeten olan bir şahıs temel liseye dönüşen FEM Dershanesi’nin camlarını kırdı. İçeri giren şahıs kendisine engel olmaya çalışan öğretmenleri de darp etti.

Olay, öğle saatlerinde Sincan’da meydana geldi. İddiaya göre, temel liseye dönüşen Sincan FEM Dershanesi’ne gelen bir kişi elindeki kerpetenle camları kırarak yukarı çıktı. Şahıs içeri girer girmez ‘burası cemaat okulu mu’ diyerek öğretmenlere saldırmaya başladı. Şahıs, kendisine engel olmak isteyen öğretmenleri darp etti. Daha sonra, saldırıyı gerçekleştiren şahıs ‘yine geleceğim’ diye tehdit ederek okuldan ayrıldı. Öğretmenler polisi arayarak olay hakkında bilgi verdi ve sonrasında hastaneye giderek darp raporu aldı. Saldırının gerçekleştiği sırada Milli Eğitim Bakanlığı’ndan görevlilerin okulda denetim yaptıkları bildirildi. Polisin saldırganın kimliğini tespit ettiği bildirildi.

“ELİNDE KERPETENLE CAMI PARÇALADI”

Matematik Öğretmeni Ahmet Kaplan, saat 12.00 - 12.30 sıralarında aşağıda bir ses duyduklarını ve dışarıda bir kaza olduğunu zannettiklerini belirterek, olay anını şöyle anlattı: "Adamın birisi içeri girdi. Elinde kerpetenle camı parçaladı. Tekrar geleceğini söyleyerek çıktı, gitti.”

Şahsın darp ettiği coğrafya öğretmeni Adem Serter de, “İçeriye girer girmez, hiçbir şey diyemeden beni yere yıktı. Sırtıma kerpetenle vurdu. Hocalarım geldi, ayırmaya çalıştılar.” şeklinde konuştu.

Okulun öğretmenlerinden Ökkeş Bayır da bugün üzücü bir olay yaşadıklarını söyledi. Şubelerinin yıl içerisinde 5-6 kez denetlendiğini, ancak herhangi bir eksikliğin olmadığını ifade eden Bayır, “Bu şekilde bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Biz yıllardan beri Sincan halkına hizmet ediyoruz. Bugünkü nefretin köpürttüğü kötü saldırı ile bu olumsuzluğu yaşadık. Biz aynı şekilde Sincan halkına hizmete devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.