Şanlıurfa’nın Ceylanpınar-Akçakale sınırının karşısında bulunan Serekaniye ve Tel-Abyad kentleri arasında IŞİD ve PKK/YPG arasında şiddetlenen çatışmalar sonrası yüzlerce Suriyeli kürt vatandaş Türkiye sınırına geldi.

Elde edilen bilgilere göre, Tel Abyad’ın 30 kilometre doğusunda Serekaniye’ye bağlı Mebruka beldesi ve çevre köylerinde IŞİD ve PKK/YPG arasında alevlenen şiddetli çatışmalar sonrası Suriyeli yüzlerce sivil vatandaş, savaştan kaçıp köylerini boşaltarak Ceylanpınar ilçesine bağlı sınır köylerine geldi.

Çatışmaların şiddetlenmesiyle IŞİD katliamından korkup sınıra biriken yüzlerce Suriyeli Kürt vatandaşın Türkiye’ye giriş yapmak istediği ancak girişlerine izin verilmeyince Ceylanpınar sınırında iki gündür aç ve susuz bekledikleri öğrenildi. Sınırın bu tarafına geçişlerine izin verilmeyen aç ve susuz sivillere ekmek ve su götürmek isteyen Ceylanpınarlıların ise güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştıkları iddia edildi.

Şanlıurfa Valiliği'nin Ceylanpınar sınırında yaşanan insanlık dramına seyirci kaldığını söyleyen Ceylanpınarlı vatandaşlar, “Şanlıurfa Valiliği IŞİD’in katliam yapma korkusundan dolayı köylerini boşaltarak sınıra yığılan akrabalarımıza Kobani’de olduğu gibi neden yardım etmiyor? Valilik sınırın bu tarafına geçişlere neden izin vermiyor? Yetkililer duyarsız kalıp sınırda aç ve susuz bekleyen insanlara yardımları hangi zihniyetle engelliyor?” şeklinde konuştu.

Öte yandan Serekaniye ve Tel Abyad ilçeleri arasındaki köylerde IŞİD ve PKK/YPG arasındaki çatışmaların gitgide şiddetlendiği belirtildi.