Şanlıurfa’da Suriye sınırında jandarma ile vatandaşlar arasında olay çıktı. Sınıra 3 kilometre mesafedeki bölgede piyade ekiplerinin havaya ateş açması sonucu 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar Akçakale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken hastane önünde gerginlik çıktı.

Suriye sınırında olay çıktı. İddiaya göre yasadışı kaçakçılık faaliyetleri kapsamında sınırda görevli piyade ekibi ile Akçakale ilçesine bağlı Aşağı Arıcan Mahallesi sakinleri arasında olay çıktı. Hudut birliğine bağlı piyade ekipleri havaya ateş açtı. Açılan ateş sonucu Hasan Adsız(23), Mehmet Ayhan(31) ve Yusuf Kaçkar çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Yaralılar Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastane önünde gerginlik yaşandı.

Bu arada sınıra yakın bölgede yaşanan sıcak gelişmeler bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Kayıtlarda askeri bir personelin mahalleliyi uyardığı görülüyor. Daha sonra jandarmanın havaya ateş açtığı görülürken vatandaşın bu sırada jandarmaya tepki gösterdiği gözleniyor.