Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık, "Herkesin barışı haykırması gerekiyor. Hepimizin üzerine düşen bu kan deryasına son vermek için mücadele etmektir.” dedi.

Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, Ağrı Belediyesi hizmet binası toplantı salonunda Ağrı merkeze bağlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, mahallelerdeki sorunları dinledi. Muhtarlar toplantısına tüm mahalle muhtarları katılırken Ağrı Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Ömer Polat, Halef Keklik ve belediyede çalışan ilgili birim müdürleri de katıldı.

Muhtarların tek tek mahalle sorunlarını dinleyen eş başkanlar mahallelere yapılmış ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Mahallenin ne tür sıkıntıları olduğunu ve direkt mahalleliden dinlemeleri gerektiğini belirten eş başkanlar, her zaman olduğu gibi yine de mahallelinin istediği hizmetlere öncelik vereceklerini belirtti. Mahalle muhtarları ise belediye çalışmalarından memnuniyet duyduklarını ve belediyenin her zaman halkın hizmetinde çalıştığını kaydetti.

Ağrı da belediye olarak her zaman halkın hizmetinde olduklarını belirten Ağrı Belediyesi Eş başkanı Sırrı Sakık, Ağrı halkının bir kuruşunu bile kimseye yedirmeyeceklerini vurguladı. Sakık, “Biz kıt kanatlar ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Ama devlet ha bire belediyelerimizi baskı altına almaya çalışıyor. Belediyeyi denetlemek için yaklaşık bir aydır müfettişler gelmiş. Her şeyi didik didik inceliyorlar. İncelesinler ama. Biz daha önce onlara bin defa dedik gelin bu dosyaları inceleyin ama kimse gelmedi. Biz bu halkın bir kuruşunu bile kimseye yediremeyiz. Bunları siz seçilmiş muhtarlarımız da biliyorsunuz.” dedi.

'HEPİMİZ BU KAN DERYASININ SON BULMASI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Gündeme ilişkin de muhtarlar ile sohbet eden Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık, AK Parti’nin Ağrı’yı baskı altına almaya çalıştığını ve bu baskının seçimlerden önce 11 Nisan Tendürek’te yapılan provokasyonla başlatıldığını ve Ağrı merkezde 3 kişinin öldürülmesi ile devam ettiğini savundu. Sakık, şunları kaydetti: “Ama biz bu infazların peşini bırakmayacağız. Her zaman bunların takipçisi olacağız. Bu infazların hukuki süreçlerini devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bununla birlikte Diyadin’de çalışan çocukları infaz ettiler. Bu süreç seçilmiş belediye başkanların içeriye atılması ve görevlerinden alınması ile devam ediyor. Şu an batı illerin her yerinde Kürtlere saldırılar oluyor. Yani böylesi bir şiddet döneminden geçiyoruz. Bir ilçeyi düşünün 9 gündür abluka altında. Onlarca sivil öldürdü. Ama onlar yalan konuşuyorlar 'siviller öldürülmedi'. Şu an 2 bakan ve eş genel başkanımız ilçeye alınmıyor. Seçilmişlerimizi ilçeye almadıklarına göre burada saklanan büyük bir vahşet var. İşte Kürtlere karşı böylesi bir günah süreci yaşanıyor. Onun için hepimiz bu kan deryasının bir an önce burması için hareket etmeliyiz. Her yer Muş gibi olması lazım. Bakın gelen şehirler arası otobüsleri gül ve lokumlar ile karşılıyorlar. Şu an Cumhurbaşkanı bile çıkıp şu Kürt halkına karşı olan baskıları ve saldırıları kınamıyor. Biz silahların bu kadar konuşmasını tasvip etmiyoruz. Ama siz müzakereleri sürdürenler bu masayı devirmeden önce bunu düşüneceklerdi."

Özerklik açıklamalarını bahane denen AK Parti polisin ilçelerde terör estirdiğini iddia eden Sakık, Cumhurbaşkanı ve MHP Genel Başkanı'nın sistemin değiştirmesi gerektiğini söylediklerini fakat onlara herhangi bir şey denilmediğini kaydetti. Sakık, “Cumhurbaşkanı sistemin değiştiğini söylüyor. MHP Genel Başkanı 'sıkı yönetim ilan edin, demokrasiyi askıya alın' diyor. Peki bunlarda sistemin değiştirilmesi talepleri değil mi? Bunlara yönelik herhangi bir girişim yok. Ama Kürtler de sistemden şikayetçi oldukları için talepleri var. Bunu niye hazzetmeyip şehirleri yıkıp katliamlar yapıyorsunuz? Yine de herkesin barışı haykırması gerekiyor. Hepimizin üzerine düşen bu kan deryasına son vermek için mücadele etmektir.” diye konuştu.