Üretimin durduğu Sivas Demir Çelik Fabrikası işçileri eylemlerini sürdürüyor. Ankara’daki terör olayını lanetleyen işçiler, saygı duruşunda bulunulması sonrası İstiklal Marşı okuyarak eylemi sonlandırdı.

11 yıl önce özelleştirilen ancak sık sık üretimin durması ve maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle işçilerin eylemleriyle gündeme gelen Sivas Demir Çelik Fabrikası yine gündemdeki yerini koruyor. Üretimin durduğu fabrikanın işçileri bu kez Ankara’daki terör eylemi nedeniyle eylemlerini kısa kesti. Terörü kınayan sloganlar atan işçiler, taşıdıkları pankartlarla da fabrikanın açılmasını talep etti.

Türk bayraklarıyla kent meydanında toplanan işçiler adına açıklama yapan İlhan Ceylan, Sivas Demir Çelik işçileri olarak Ankara’da yaşanan kanlı terör eyleminden derin üzüntü duyduklarını belirtti. Ceylan, “Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ülkemizi bölmek isteyen terör örgütleri, yandaşları ve bu örgütlere yardım ve yataklık yapan bütün hainleri lanetliyoruz. Bu kanlı terör eyleminde ölen masum vatandaşlarımıza ve şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Büyük Türk milletinin başı sağolsun.” diye konuştu.

“Biz emeğinin hakkını alamayan, hiçbir siyasi ve halk desteği görmeyen, tamamen kaderine terk edilen Sivas Demir Çelik işçileri olarak; bu haklı mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğimizi ilan ediyoruz.” diyen Ceylan,
“Vatan savunmasında haince ve kalleşçe şehit edilen bütün güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan işçiler daha sonra Ankara’daki olay nedeniyle eylemi kısa tutarak olaysız bir şekilde dağıldı. İşçiler haklarını alana kadar eyleme devam edeceklerini dile getirdi.