Nevruz Bayramı, Sivas'ta kar yağışı altında kutlandı. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen kutlamaya yağışlı hava sebebiyle katılım az olurken protokol üyeleri ve diğer vatandaşlar, kar altında ateşten atladı.

Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü adına Murat Kandur’un Nevruz ile ilgili bilgi vermesinin ardından Kazım Karabekir Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Sivas Belediyesi Mehter Takımı da küçük bir konser verdi. "Türkiyem" marşı çalınırken bir mehter üyesinin, açtığı Türk bayrağını Vali Alim Barut’a teslim etmesi katılımcılardan alkış aldı.

Vali Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, oda başkanları ve diğer protokol üyeleri, birbirleriyle yumurta tokuşturdu. Daha sonra Barut ve il protokolü, demir döverek Nevruz ateşi yaktı, ateşin üzerinden atlandı. Programda ayrıca Sivas Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği, TSO ve diğer odaların katkılarıyla hazırlanan tatlı, etli pilav ve ayran ikram edildi.