Kurban Bayramı yaklaşırken, boğalar görücüye çıktı. Sivas’ta düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın en dikkat çekici tarafı bir tonu aşan boğalar oldu. Bayram öncesi vatandaşlar fuarda en çok boğalara ilgi gösterdi. 18 bin liradan kapı açılan Paşa ve Delioğlan isimli boğaların araba fiyatına olduğunu öğrenenler ise şaşkınlığını gizleyemedi.

2'ncisi düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın en dikkat çekici yanı bir tonu aşan boğaları oldu. Okullar Bölgesi'nde bulunan fuar alanında, tarım sektöründe faaliyet gösteren çeşitli firmaların stant açtığı fuarda bir tonluk Paşa ve Delioğlan isimli boğalar, vatandaşların en yoğun ziyaret ettiği yerlerden biri oldu.

Araba fiyatını bulan değerleri ile dikkat çeken boğaları meraklı gözlerle ziyaret eden vatandaşlar bol bol fotoğraflarını çekti.

Boğaları yetiştiren firma yetkilisi Ziraat Mühendisi Fikret Yazıcı, Şarole cinsi tosunların bir ton 100 ve bir ton 200 kilo ağırlıkları bulunduğunu söyledi.

Tosunların satılık olmadığını sadece AVM şubesinin et reyonlarında kesilerek müşterilerine sunulduğunu belirten Yazıcı, satmasalar da bu ağırlıkta olan tosunların 600-650 kilo eti çıktığını bunun da piyasa fiyatlarına göre 17-18 bin lira civarında olduğunu aktardı.

Besi çiftliği olarak sadece AVM şubelerine et temin etmek üzere hayvan yetiştirdiklerini anlatan Yazıcı, fuar sonrası 2 tosunun da kesilerek et reyonlarında satılacağını ifade ederken, her çiftçinin özenli besleyerek tosunlarının aynı ağırlıklara ulaşmasını sağlayabileceğini sözlerine ekledi.

Vatandaşlar da tosunları ilgiyle izlerken, fiyatını öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kimisi arabasını takas edebileceğini belirtirken kimisi de arabayla takas etmeyeceğini belirterek, tosunun bir kez, arabanın ise her zaman lazım olduğuna işaret etti. Vatandaşların birbirleriyle olan diyaloğu ise güldürdü.