Sivas’ta Kurban Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan şehitlik ve kabirler ziyaretçi akınına uğradı. Aynı şekilde Hz. Muhammed (SAV)’in sancaktarı Abdulvahabi Gazi’nin Türbesi de yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Arife günü Yukarı Tekke Mezarlığı en yoğun günlerinden birini yaşadı. Başta Şehitlik olmak üzere kabirler doldu taştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Yukarı Tekke’ye akın eden vatandaşlar, yakınlarının mezarları başında dua etti ve Kur’an-ı Kerim okudu. Vatandaşlar, askeri şehitliğe de uğrayarak dua etmeyi ihmal etmedi. Burada şehitliği ziyaret eden vatandaşlara, askerler tarafından gül suyu ve şeker ikram edildi. Alperen Ocakları üyeleri de şehitliği ziyaret ederek, dua edenler arasında yer aldı.

Arife günü Yukarı Tekke’ye giden vatandaşlar, Hz. Muhammed’in Sancaktarı Abdulvahabi Gazi Hazretleri’nin türbesini de ziyaret etti. Sivas’ın manevi mimarlarından biri olan Gazi Hazretleri her bayram olduğu gibi bu bayram da ziyaretçi akınına uğradı. Türbe başında dua eden vatandaşlar, Allah’tan bayramın hayırlı geçmesini diledi.