4 Eylül 1919 Sivas Kongresi'nin 96. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yıllarında Sivas'a gelişi her yıl olduğu gibi temsili olarak canlandırıldı.

Atatürk'ün temsili olarak gelişi ve karşılanması töreni Aksu Parkı Karacaağaç Köprüsü mevkiinde yapıldı. Tören, Vali Alim Barut ve beraberindekilerin Atatürk’ü karşılaması ile başladı. Temsili Atatürk’ün ‘Buyrun hep beraber kongremizi açalım’ demesiyle konvoy hareket etti. Konvoyda atlı spor kulübü üyeleri de yer alırken, çocuklar da dev Türk Bayrağı ile Atatürk posteri taşıdı. Tiyatro Sanatçısı Orkun Gülşen ve temsili Arap Şeyh, tarihi araçtan vatandaşları selamladı. Bazı vatandaşlar cadde kenarlarında, kimileri de pencere ve balkonlara çıkarak tarihi ana tanıklık etti. Bazı vatandaşların da cep telefonlarıyla tarihi anı fotoğraflamaya çalıştığı görüldü.

Sait Paşa Caddesi'nden devam ederek Celal Bayar Caddesi ve Atatürk Caddesi güzergahının kullanıldığı yürüyüşte temsili Atatürk, vatandaşların ilgi odağı oldu. Atatürk'ün yanı sıra kortejde nostaljik üniformalı çok sayıda Mehmetçik de yer aldı.

Temsili karşılama töreni Cumhuriyet Meydanını takip ederek Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Vali Alim Barut, CHP Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın ile protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri anıt önünde temsili Atatürk ve Arap şeyh ile fotoğraf çektirirken program sonrası vatandaşlar da Temsili Atatürk ile hatıra fotoğrafı çektirdi.