Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Sivas’ta da etkili oldu. Şehirde gece saatlerinde yağan kar şehri beyaza bürüdü. Ulaşımda köy yolları olumsuz etkilendi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte bazı ilçe yolları ve çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Sivas genelinde dün akşamdan beri aralıklarla yağan kar yüksek kesimleri beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 111 köy yolunda ulaşım kesildi. Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kangal’da 50, Yıldızeli’nde 27, Gürün’de 15, Merkez'de 12, İmranlı’da 5, Koyulhisar ve Gemerek’te ise 1’er köy yolunda ulaşım sağlamadığı belirtildi. Ekipler, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle Sivas’ın ilçelerini birbirine bağlayan güzergâhlar da olumsuz etkilendi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Suşehri-İmranlı yolu bu sabah ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yol açma çalışması başlattı.