Yıllar önceden siyasiler tarafından Sivas’a eğitim ve araştırma hastanesi yapılacak’ diye lanse edildiği halde, bittiğinde sadece Devlet Hastanesi olarak açılacağının ortaya çıkması Sivaslıları hayal kırıklığına uğratırken, şimdide mevcut hastanelerin tek çatı altında birleştirilmesi tartışılıyor. Kamu Hastaneleri Birliği, Kamuoyunun tepkilerine rağmen Numune ve Devlet Hastanelerinin yatak servislerini kapatarak yeni hastaneye taşımayı planlıyor.

Siyasilerin Bölge Hastanesi sözü vermesine rağmen sadece Devlet Hastanesi yapılması gündemdeki yerini korurken bu kez de hastanelerin birleştirilmesi ortalığı karıştırdı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin yürüttüğü projeye göre, Sağlık Bakanlığının birkaç ilde yaptığı gibi şehir içindeki hastaneler küçültülerek ilgili bölümleri yeni hastaneye taşınmak isteniyor. Sivas kamuoyunun karşı çıktığı sağlıkta dönüşüm planı adım adım uygulanmaya konuldu. Yıl içerisinde çok yoğun bir şekilde hasta kabulü yapan Devlet Hastanesi yetersiz personel bırakılarak hastanelerin birleştirilmesinin yolu açılmaya çalışılıyor.

850 yataklı Numune Hastanesi ve Devlet Hastanelerinin yataklı bölümleri yeni hastaneye taşınmak isteniyor. 205 yataklı Numune Hastanesi ve 700 yataklı Yeni Numune Hastanesi ile birlikte 905 yatak kapasiteli olarak açılması düşünülüyor. Sivaslılar ise mevcut hastanelere dokunulmadan, 850 yatak kapasitesinin üzerine 700 yatak daha ilave ederek Sivas’ın 1550 yatak kapasitesine sahip olmasını istiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yavuz Orak Sivas’ta sağlıkla ilgili şuanda bir dönüşüm yapıldığını belirterek, “Tek bir hastane çatışı altında buluşacağız” dedi.

Numune Hastanesi’nin 200 yataklı A Bloğunun yerinde kalarak, 25 poliklinikle hizmet vereceğini söyleyen Orak, Devlet Hastanesinin ise poliklinik binası, laboratuarı ve radyoloji hizmeti devam ettirerek, yataklı servisinin yeni hastaneye taşınacağını açıkladı. Orak “Sivas’ta sağlıkla ilgili şuanda bir dönüşüm yapılmakta. Bunun da temelini yeni hastanemizin açılması üzerine kuracağız” diye konuştu.

ODALARA YATAK EKLENECEK

600 yataklı olarak planlanan yeni hastaneyi bazı odalara ek yatak koyarak yatak kapasitesini 700’e çıkarmak istediklerini kaydeden Dr. Orak, şöyle devam etti: Bunlardan 47 tanesi tek kişilik oda, 284 odamız iki kişilik oda, 79 tane yoğun bakım olmak üzere 700 yatak kapasiteli açmayı planlıyoruz. Bunun yanında yaptığımız hasta ziyaretlerinde, polikliniklerde yaptığımız görüşmelerde Sivas’ın Numune Hastanesinin poliklinikle yatan demografik yapısını incelediğimizde A Blok’un 200 yataklı olarak devam etmesi kararını aldık. A Blok yerinde kalacak 200 yatak olarak hizmetine devam edecek. Aynı zamanda 25 poliklinik olarak da hizmetine devam edecek. Devlet Hastanesi ile ilgili olarak da mevcut Devlet Hastanesinin poliklinik binası, laboratuvarı ve radyoloji hizmeti devam edecektir. Devlet hastanesinin sadece yataklı servis bölümünü yeni hastanemize taşıyacağız. Toplamda bakıldığında biz 2 hastanemizi aynı isim altında 905 yataklı büyük bir Numune Hastanesi olarak açmayı planlıyoruz. 700 yatak Yeni Numune Hastanesi, 205 yatak A Blok toplam 905 yatak olarak tek isim altında büyük bir Numune Hastanesi olarak açmayı planlıyoruz.”