Dönemin Sağlık Bakanı ve siyasiler tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak lanse edilen ancak bu gerçekleşmeyerek 'Devlet hastanesi' olarak yapımı tamamlanan Yeni Numune Hastanesi sorunlarla açıldı. Taşınma işlemleri bitmeyen hastanede ilk gün tahlil yapılamadı ve film çekilemedi. Tedavi olmaya gelen hastalar diğer hastanelere yönlendirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği’nin Devlet Hastanesi'ni kapatarak Numune Hastanesi ile birlikte yeni yapılan hastanede toplama projesiyle gündeme gelen Yeni Numune Hastanesi sorunlarıyla birlikte hizmet vermeye başladı.Kamu Hastaneleri Birliği’nin 9-10-11 Ekim 2015 tarihleri arasında taşınma işlemlerinin süreceği ve 12 Ekim’de hasta kabulüne başlanacağı açıklanırken hala muayeneler ve idari bölümlerde taşınma ve eşya yerleştirme işleriyle uğraşılması dikkat çekti.

Bölge Hastanesi bile olamayan ve Numune Hastanesi adını alan hastaneye ilk günden ilgi gösterilmezken hastalar daha çok Devlet Hastanesi ile üniversite hastanesi ve özel hastaneleri tercih etti. Muayenehanelerde ve laboratuvarlarda cihazların monte işlemlerinin yapıldığı bu nedenle film çekilemediği ve tahlil yapılamadığı hastaneye gelen hastalar, diğer hastanelere yönlendirildi.

Ulaşım problemlerinin de olduğu hastane yolunda genişletme çalışmalarının sürmesi nedeniyle trafiğin tek şeritten sağlanması sıkıntıya yol açtı.

HASTALARIN TAŞINMA ELEŞTİRİSİ

Hastaneye tedavi için gelen vatandaşlar, hastaneyi güzel bulurken taşınma işlemleri bitmeden hasta kabulüne başlanmasını eleştirdi. Hastanede herkesin eşya yerleştirmeyle uğraştığı için kimseyi bulamadıklarını savunan hastalar, binanın da karışık bir yapısı olduğu için istenilen bölüme gitmekte güçlük çektiklerini ifade etti.
Hastanenin erken açıldığını, yolların sorunlu olduğunu kaydeden hasta yakını Kemal Dalgın, buna karşın hastaneyi güzel bulduğunu söyledi.

İnşaattan düştüğü için kolları kırılan Mehmet Dalgın ise, hastanede röntgen cihazı olmadığı için film çektirmeye özel bir hastaneye gitmek zorunda kaldığını ve 70 lira ücret ödediğini belirterek, “Cihaz takılmadan niye hasta kabulüne başlanıyor ki?” diye sordu. Bazı hastalar ise hastanenin zamanla daha iyi olacağına inandığını sözlerine ekledi.