Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki eğitim sorunları, Eğitim Sen tarafından yapılan basın açıklaması ile gündeme getirildi. Siverek Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Bülent Kayadağ, yeni eğitim öğretim yılına da sorunlardan kaynaklı mağduriyetler yaşanarak girildiğini dile getirdi.

İlçedeki eğitim kampüsünün çöplüğün yanında yapıldığını belirten Bülent Kayadağ, "Sene başı eğitim-öğretim planlamalarının ilgili mercilerce yapılmamasından kaynaklı ilçemizde yeni yapılan okullar, eğitim-öğretime araç-gereç, alt yapı, yol, servis vs. eksikliklerle başlamışlardır. Özellikle kampüs okulları olarak yapılan Selimpınar civarındaki liselerimiz ciddi sorunlarla eğitim-öğretime başlamış, tehlikeli şehirler arası ana yol üzerinde yapılmasına rağmen, okul servis yolu okulların açıldığı hafta alelacele yapılmaya çalışılmıştır. Ayrıca kampüs, liselerin şehir çöplüğünün hemen yanında yapılmış olmasından kaynaklı, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalma riski taşımaktadırlar. Eğitim-Sen olarak önerimiz bir an evvel şehir çöplüğünün daha uzak bir alana alınmasıdır." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Ücretli Öğretmenlik Başvuruları'nda internet üzerinden başvuru alınıp, kontrol edilerek onay verilmesine rağmen yine de ciddi haksızlıklar yaşandığını ifade eden Kayadağ, "Eğitim Fakültesi mezunlarının bir kısmı her 3 atama listesinde yer bulamazken, eğitim fakültesi mezunu olmayan mezunların atamaları yapılmıştır. Bu durum Eğitim-Sen olarak savunduğumuz başvuruların ve atamaların bilgisayar ortamında alınması ve yapılmasından kaynaklı güvenimizi sarsmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, Ücretli Öğretmenlik başvurularının yeniden gözden geçirilip, puan üstünlüğüne ve öncelikli bölüm olan Eğitim Fakülteleri üzerinden adaletli bir görevlendirmenin yapılmasını talep ediyor ve yanlışlarını düzeltmelerini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.