Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Siverek-Çermik karayolunun 7. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında bir çocuk hayatını kaybetti.

Bayırözü köyü mevkiinde Siverek istikametine gelmekte olan sürücüsü henüz öğrenilemeyen 06 KMC 77 plakalı araç, Reber Yavuzaslan isimli çocuğa çarptı. Yaralı çocuk olay yerindeki bir araç ile Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çocuk hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun vefat ettiğini öğrenen yakınları sinir krizleri geçirdi.

Kazayı haber alan köy sakinleri bir araya gelerek, caddede sık sık trafik kazası yaşandığı gerekçesiyle taşlarla yolu trafiğe kapattı. Olay yerine çok sayıda jandarma sevk edildi. Zaman zaman jandarma ile vatandaşlar arasında gergin anlar yaşandı.

Köylülerden Ali Yavuzaslan, Kaymakam veya Vali gelmeden yolu açmayacaklarını, okulun bulunduğu bu bölgeye bir alt veya üst geçit yapılması gerektiğini, her sene 4-5 çocuğun öldüğünü hayvanların telef olduğunu vurgulayıp, "Buraya bir alt geçit veya üst geçit yapılsın. Devlet fakirse biz yardım ederiz. Çare ne ise yapılsın. 400 tane öğrencimiz burada eğitim öğretim görüyor. Her sene 4-5 çocuk vefat ediyor?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Yaklaşık 2 saat Siverek-Çermik karayolu trafiğe kapalı kaldı. Jandarmanın köylüler ile diyalogları sonucu yol açıldı.