Samsun'da sabah saatlerinde Bankalar Caddesi üzerinde bulunan özel bir bankanın önüne gelen İsa Akkaya isimli şahıs yanında getirdiği balta ile bankanın camlarına saldırarak zarar verdi.

Yeni aldığı balta ile bankanın açılma saatine yakın bankanın önüne gelen ve hiç bir şey söylemeden vatandaşların şaşkın bakışları arasında vitrin camına vurmaya başlayan saldırgan banka görevlilerinden polisi aramalarını istedi. Banka görevlilerinin müdahale etmediği saldırgana ne istediğinin sorulması üzerine ise Akkaya, "Bu konu sizi aşar, siz bana polis çağırın" diyerek cama vurmaya devam etti. Polis ekiplerinin gelmesiyle elindeki baltayla birlikte gözaltına alınan ve sonrasında Gazi Polis Merkezi'ne götürülen Akkaya'nın buradaki ifadesinde, "Bana cinler musallat oldu. Onun için yaptım." dediği iddia edildi.

Yapılan araştırmada şizofren olduğu ve tedavi gördüğü öğrenilen şahsın, bankanın müşterisi olduğu yakın zamanda hesabında bulunan 2 bin 500 liranın büyük bir kısmını çektiği içeride 129 TL parasının kaldığı öğrenildi.