Doktor olarak görev yaparken geçirdiği rahatsızlık sonucu malulen emekliye ayrılan 50 yaşındaki Hakkı Murat S. kendisini doktora götürmek isteyen annesi 72 yaşındaki Aysel S.’yi bıçakla rehin aldı. Apartmanın kapısını kıran polisler, anneyi kurtarırken, Hakkı Murat S.'yi de hastaneye götürdüler.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Kutlu Sokak'taki bir apartmanın 7. katında meydana gelen olayda hasta oğlu Hakkı Murat S’yi anne Aysel S. kontrolden geçirmek için hastaneye doktora götürmek istedi. Ancak hastaneye gitmek istemeyen oğul anneyi bıçakla rehin aldı. Komşuların ihbarı üzerine eve polis ekipleri geldi. Ekiplerinin çağrısına da olumsuz yanıt verince, olay yerine itfaiye ve ambulansta çağrılarak kapı kırıldı.

Polisin itfaiyeden aldığı balyoz ile kapıyı kırması sonucu anne kurtarılırken, oğlu da hastaneye ambulansla kaldırıldı. Apartmanda oturan Hüseyin Özkütük olayla ilgili şunları söyledi: "Apartman sakinleri olarak aileyi mahkemeye verdik. Sürekli bu olay oluyor. Polis geliyor. Apartman sakinleri olarak bıktık. Evin tahliyesi istemimiz 3 yıldır devam ediyor. Mahkeme üç yıldır karar veremedi. Mahkeme her halde apartmandan bir kişinin ölmesinden sonra karar verecek. Apartman sakinleri, komşuya gitmeye korkuyor. Hasta çocuk herkesi korkutuyor. Apartmanda kalan kadınlar, apartmanda tek olarak gezemiyor. İnip çıkamıyor. Bıçakla terör estirdiği zamanlar oluyor. Çünkü ilacını içmiyor.” dedi.