Muş’un Bulanık İlçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından 8 yaşındaki bir çocuk öldü ve ikisi ağır 7 kişi de yaralandı.

Muş’un Bulanık İlçesinde sobadan sızan Karbonmonoksit gazından zehirlenen 8 yaşındaki Neslihan Yeşilova hayatını kaybederken, durumu ağır olan Hüseyin Yeşilova(69) ve İdal Yaren Yeşilova(11) ise yoğun bakıma alındı ve 5 kişinin ise sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre Bulanık ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan iki ayrı evde gece saatlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından dolayı 1 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır olmak üzere 7 kişi de yaralandı. Evde torunlarıyla birlikte gece saatlerinde uykudayken zehirlenen Hüseyin Yeşilova(69), İdal Yaren Yeşilova(11) ve Neslihan Yeşilova(9) sabah saatlerinde durumu fark eden komşuları tarafından baygın vaziyette Bulanık Devlet Hastanesine kaldırıldı.

“8 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ”

Bulanık Devlet Hastanesi’ne kaldırılanlardan Neslihan Yeşilova, tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Durumu ağır olan Hüseyin ve İdal Yaren Yeşilova yoğun bakım ünitesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumlarının ağır olduğu öğrenilen dede ve torunu ise Muş Devlet Hastanesine sevk edileceği belirtildi.

Aynı saatlerde Şehitlik Mahallesi’nde yer alan TOKİ’de bulundukları evde Sobadan zehirlenen Bozdağ ailesinden 5 kişi Bulanık Devlet Hastanesine kaldırıldı. Müşahade altına alınan Doğan Bozdağ, evde annesi ve 3 kardeşi ile birlikte kaldıklarını belirterek, sabah saatlerinde sobadan yayılan gazdan dolayı zehirlendiklerini aktardı. Annesi ve kardeşleri Fırat, Yusuf ve Cihan Bozdağ ile birlikte baygın bir şekilde komşuları tarafından Hastaneye kaldırıldıklarını dile getiren Bozdağ, durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Her iki evde de yapılan incelemenin ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.