Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Erol Kızılelma, ifade ve basın özgürlüğü adına BirGün, Cumhuriyet, Evrensel ve Yurt gazetelerine ödül verdiklerini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Erol Kızılelma, 22 Ocak Perşembe günü törenle verecekleri ödülle ilgili şu görüşleri dile getirdi: “Hem ülkemizdeki baskıcı rejimin, hem de dünyadaki radikal grupların tehditleri nedeniyle basın ve ifade özgürlüğü sorununun evrensel boyutta ele alınması ve artık yaşamsal nitelik edinmiş bu konuda yine evrensel dayanışmanın yükseltilmesi gerekmektedir.

Türkiye’de anayasal sınırlar dışına çıkan ve en azından meşruiyeti tartışılmaya başlanan bir iktidarın ayakta durabilmek için basına baskı ve sansüre başvurması, demokrasimiz açısından vahim bir görünümü vermekteyken Fransa’da yaşananlar bu konudaki duyarlılıkları daha da artırmıştır.

SODEV’in her yıl verdiği ‘İnsan hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü’nün basın ve ifade özgürlüğü konusundaki mücadeleye katkısı olacağı inancıyla bu alandaki baskılara boyun eğmeyen duruşları nedeniyle 4 değerli gazetemiz BirGün, Cumhuriyet, Evrensel ve Yurt’a verilmesi kararlaştırılmıştır.”

Açıklamada, ödül töreninin 22 Ocak Perşembe günü saat 17.00’da Taksim Hill Otel’de düzenleneceği belirtildi.