Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Ramazan ayında sürücülerin oruçlu olmasından dolayı algılama eksikliği, dikkatsizlik ve halsizlik gibi etkenlerin baş göstereceğini belirterek, mutlaka dinlenerek yola devam etmeleri uyarısında bulundu.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı yaptığı açıklamada, sürücülerin seyahatlerde oruç dolayısıyla daha dikkatli ve daha sabırlı davranması gerektiğini vurguladı. Şehirler arası yolculuklarda belirli zaman aralıklarıyla mola vererek mutlaka dinlenmek gerektiğini ifade eden Bakıcı, "Tatilin Ramazan ayına denk gelmesi özellikle kara yolunda trafik yoğunluğunu artırmaktadır. Sürücülerimizin en az 3 saatte bir mola vermeleri, kendilerine gelmeleri, araçtan inmeleri, bir çeşme başında elini yüzünü yıkayıp, kendilerine gelerek daha sağlıklı seyahat etmelerini istiyoruz. Mutlaka trafiğe çıkmadan önce araçlarının bakımlarını yaptırsınlar. Seyahat planları yapsınlar. Yani zamansız ve yorgun bir şekilde çıkılmaması gerekir. Kazasız bir seyahat için mutlaka bunlar gerekli olan şeyler." dedi.

Sürücülerden trafik kurallarına uyarak araç kullanmalarını isteyen Bakıcı, şöyle devam etti: "Sürücülerimiz trafikte seyrederken kurallara harfiyen uymalarını istiyoruz. Gidecekleri yere 5 dakika, 10 dakika geç gitsin ama sağlıklı gitmesini istiyoruz. Aşırı hız ve dikkatsizliklerden dolayı maalesef maddi hasarlı ve ölümlü kazalar meydana gelebiliyor. Dolayısıyla sürücüler yakın takibe girmeyip güvenli mesafe dediğimiz, hızlarının yarısı kadar metre cinsinden yani 100 kilometre gidiyorsa 50 metre ile öndeki aracı takip etmeleri gerekiyor. Sürücülerin dikkatli olmaları hem kendi hem de başkalarının can ve mal güvenliği açısından hayati önem arz ediyor."