Manisa'nın Soma ilçesinde kömür madeninde çalışırken geçen yıl 301 işçinin öldüğü olayda vefat eden Muharrem Şen ve Ramazan Ünal isimli işçilerin Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşayan ailelerine, Kimse Yok Mu Derneği tarafından buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, dolap, çekyat, halı, tost makinesi ve benzeri eşya yardımında bulunuldu. Yaşanan acıyı unutamayan aileler, Soma davasının görüldüğü günde kendilerini unutmayan Kimse Yok mu Derneği’ne teşekkür etti. Sakarya’daki depodan yüklenen beyaz eşya ve diğer ev eşyaları, görevliler tarafından Çaycuma’nın Basat köyünde annesiyle yaşayan ve faciada ölen Ramazan Ünal’ın 8 yıllık eşi Nefise Ünal ve ilçe merkezinde 3,5 yaşındaki kızı Betül ile yaşayan Muharrem Şen’in eşi Nazikar Şen’e ulaştırdı.

'EŞİM SOMA FACİASINDAN 5 GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞTI'

301 kişiye mezar olan Türkiye’nin en çok ölümlü iş kazasında eşini, kaybeden 1 çocuk annesi Nefise Ünal(27), eşi Ramazan Ünal’ın olaydan 5 gün önce işe başladığını anlattı. Bundan sonra kızını okutmak için mücadele edeceğini anlatan Ünal, “Emeği olan herkesten Allah razı olsun. Zor zamanımızda her zaman yanımızda oldular.” dedi.

Basat köyünde annesiyle yaşayan Ünal, Soma faciasının sorumlularının adaletten kaçamayacaklarını belirterek, “Şu an Soma davası görülüyor. Eninde sonunda cezalarını bulacaklar. Bir kurtuluşları yok. O kadar can boşuna gitmedi. Benim evladım babasız kaldı. Herkes babasız kaldı. Onlar da cezalarını çeksinler.” diye konuştu.

Nefise Ünal, “Eşiniz Soma’daki ocakta çalışma şartları hakkında bilgi veriyor muydu?” sorusu üzerine, “Eşim 5 gün olmuştu oraya gideli, yeni girmişti. Eşim Ankara’da çalışırken haber geldi Soma’da işe girdi. Zaten 5. gün cesedi çıktı oradan. Bundan sonra kızımı okutmak için mücadele edeceğim.” ifadesini kullandı.

İlkokul 2. sınıfa giden 7 yaşındaki Gülten Ünal ise çocukları okutmak için öğretmen olmak istediğini anlattı.

'ENGELLEMELERE RAĞMEN MAĞDURLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Kimse Yok mu Zonguldak İyilik Noktası Sorumlusu Fikret Sarıhan da bütün engellemelere rağmen mağdur ailelere sahip çıkmaya devam edeceklerini dile getirdi. Engellemeler nedeniyle Soma mağdurlarına yardımların geciktiğini anlatan Sarıhan, şunları söyledi: “Biz bütün imkanlarımızı zorlayarak bu insanların acılarını paylaşmak istedik. Biz ne getirsek bu insanların acılarını hafifletemeyiz. Biz kalanlara ne yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bütün plan ve programımız annesi ve kızımızla ilgili elimizden gelen yardımları yapacağız. Evin babası gitmiş, onu yerine koyamayız; ama her şeyiyle bu yavrucakların ellerinden tutmaya amadeyiz. Bu iş Allah’ın inayetiyle giden bir iş. Biz yardım etmek için yola çıktık. Derdimizi söylüyoruz. Soma mağdurlarına yardım etmek istiyoruz diyoruz. İnsanlardan yardım istiyoruz. Biraz geciktik. Ama işte bütün o engellemelere rağmen getirdik. Aslında ilk olduğu günlerde getirebilirdik. Her şeye rağmen Rabbim nasip ediyor. Bir ayda değil de 10 ay sonra getirebiliyoruz. Ama getiriyoruz.”

Ailelere eşyaların taşınmasında dernek görevlilerine mahalledeki çocuklar ve gençler de yardım etti.