Samsun’un Bafra ilçesinde faaliyette bulunan Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği Halk Müziği Korosu, 13. konserini Bafra Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzik dolu gecede Gezi parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ve Soma maden patlamasında ölen madenciler için 'Madenciden ve Magusa limanı' parçaları seslendirildi.

Kuruluşunun 15. yılında 13. konserini düzenleyen Bafra Eğitim- Sen Türk Halk Müziği Korosu yoğun katılımın olduğu gecede katılımcıları kimi zaman ağlattı, kimi zaman eğlendirdi.

Koro şefliğini Murat Mollaoğlu’nun yaptığı konserde ilk olarak Pir Sultan Abdal’ın ‘Gelin Canlar Bir Olalım.’ türküsü seslendirildi. Anadolunun bir çok yöresinden bir çok güzel türkünün seslendirildiği gecede Bağlamada Selçuk Pepe, Alper Şen, Mahmut Semiz, Zülfikar Semiz, Yan Flütte Tuğba Semiz, Mey ve Kavalda, Hüseyin Tütüncü, Kemençe ve Kabak Kemanede Atakan Karadeniz, Klasik gitarda Uğur Belirgin, Bas gitarda Ümit Kuru, Klavye ve Akordeonda Erhan Gül, Bendirde Süleyman Kavak, Darbukada Yasin Cankurt görev aldı.

'Dağlara Küstüm Ali, Bir Görüş Kabininde, Özlem, Haydi Kol Kola, Madenciden' gibi parçalarla katılımcıların beğenisini toplayan koroda ise korist olarak Hatice Onur, Özlem Göksoy, Aynur Kara, Seyyare Ko., Bedia Hepsert, Semra Erdoğan, Selma Kavak, Birgül Şahin, Evrim Zorluoğlu, Nuray Kavak, Leyla Seyhan Köksal, Songül Erol, Zülbiye Semiz, Hatice Kaplan, Adalet Şanver, Zeliha Danyeli, Tenzile Mollaoğlu Bayraktar, Gökhan Keskin, Mehmet Şanver, Fuat Sarpunlu, Kabil Genç, İdris Molla, Mehmet Elalmak, Mehmet Can Aker, Ulaş Can Erol, Faruk Düşünsel, Adem Erol, Mustafa Yavuz, Erdoğan Kurt, Atalay Demir, Muhammet Duman, Recep Köksal yer aldı.

Müzik dolu gecede Gezi parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ve Soma maden patlamasında ölen madenciler için 'Madenciden ve Magusa limanı' parçaları seslendirildi. Duygu yüklü dakikaların ardından ise katılımcılar Potpori ile streslerini atarak oturdukları yerden ya da salon kolidorlarında parçaya eşlik ettiler. Gece Kazım Koyuncu’nun 'Haydi Gidelim' parçasıyla son buldu.