Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı ve yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Cevizli Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristler bugün saat 12.45'de bomba yüklü kamyonetle saldırı düzenledi. Köy içinde bulunan karakol yakınlarına park edilen bomba yüklü kamyonet, teröristler tarafından uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlama karakolda yangına da yol açarken, aynı anda teröristler karakola otomatik silahlarla ateş açtı. Ateşe askerlerin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma meydana geldi. Köydeki kargaşadan yararlanan teröristler bir araçla kaçtı. Karakoldaki yangın askerler ve köylüler tarafından söndürüldü.
Bomba yüklü aracın şiddetli patlamasında ağır hasar gören karakolda bulunan 2 asker şehit olurken, bölgede bulunan 1 köylü kadın hayatını kaybetti, aralarında aralarında sivillerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar köye sevk edilen ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden 1'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

8 TON PATLAYICI KULLANILDI
teröristler önce karakolun nizamiyesinde görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak amacıyla, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin de teröristlere ateş açmasıyla çatışma çıktı. Bu sırada, karakola bir kamyonun yaklaştığını gören askerler, “dur” ihtarı çekti. Ancak içerisinde yaklaşık 8 ton bomba olduğu tahmin edilen kamyonun kullanan terörist, karakola biraz daha yaklaştıktan sonra, fedai eylem gerçekleştirerek, kamyonu infilak ettirdi.

EVLER DE YIKILDI

Şiddetli patlama nedeniyle karakol binasının yanı sıra, çevredeki birçok ev yıkıldı. Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yıkılan evlerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Patlamada çevrede bulunan köylülere ait bazı hayvanlar da telef oldu.  Saldırıdan sonra köyden bir araçla kaçtıkları belirlenen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıla ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,  "09 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 13.00’te Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 12 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Aynı saldırıda bir sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve sivil vatandaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.