Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi ile Osmangazi Üniversitesinde öğrenim gören Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençler, Eskişehir’de düzenledikleri yürüyüş ile Suruç katliamını kınadı.

Akşam saatlerinde Hamamyolu caddesinde toplanan üniversite öğrencisi gençler ellerinde ‘IŞİD vuruyor, AKP koruyor, katillerden hesap sorulacak’ yazılı pankart ile yürüyüşe geçti. Gençler, Adalar semtine kadar yürüdü ve katliamı kınayan sloganlar attı.

Adalar semtinde hazırlanan basın bildirisini okuyan Mihriban Aybar isimli genç, sosyalist gençlerin ‘beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz’ kampanyası kapsamında birçok ilden Kobani’ye doğru yola çıktıklarını belirterek, ”IŞİD’li bir canlı bombanın saldırısı sonucu, 31 yoldaşımız şehit düştü. 100'ü aşkın yoldaşımız da yaralandı. Bu saldırıyı gerçekleştirenler Kobane devrimini ezmek ve boğmak isteyen IŞİD faşist çeteleri ve onunla işbirliği yapan AKP iktidarıdır. Bugün Türkiye devrimci hareketi bir kez daha gençliğin ileri bölüklerinin toplu katliamı ile karşı karşıya bırakıldı. Şehit olanların sevdaları, umutları, gülücükleri yarım kalmayacak. Asla bir adım geri adım atmayacağız” dedi.

Adalar semtinde basın bildirisinin okunmasından sonra, aynı yerde bir süre oturan eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.