Avcılar'da pompalı tüfekle banka soyduktan iki saat sonra yakalanan üç şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlıların, bankaya gitmeden önce soygun sahneleri içeren film seyrettikleri belirtildi.

25 Mayıs 2015 tarihinde bir banka şubesinden, pompalı tüfekle görevlileri tehdit ederek 97 bin 500 lira, 43 bin 300 dolar ve 26 bin Euro alarak kaçtıktan 2 saat sonra yakalanan Serciyan A. (39), Yusuf D. (34) ve Koray Ç.’nin (33) Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Üç şüpheli, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Sercian A.'nın ailesi ve yakınları da kendisine destek vermek için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. Yakınlarının Sercian A.'ya uzaktan "Ağlama, sakin ol" diye telkinde bulunmaları dikkat çekti.

Öte yandan, şüphelilerin daha önceden iki banka soygunu daha gerçekleştirdikleri ortaya çıkmıştı. Avcılar'daki banka soygunundan önce de geceyi soygun sahnelerinin olduğu bir film seyrederek geçirdikleri öğrenildi.

29 Ağustos 2014 yılında İstoç’ta ve 15 Aralık 2014’de Bayrampaşa’da gerçekleştirdikleri iki ayrı banka soygununda da şüphelilerin aynı yöntemi kullandıkları belirtildi. İki şüpheli maskeli, eldivenli ve pompalı tüfek ile bankaya girip soygunu gerçekleştiriyor, bir şüpheli de otomobilde iki arkadaşının dışarı çıkmasını bekliyor.

Önce Sercian A. ile Yusuf D.'yi bankadan aldıkları paralarla birlikte Beylikdüzü'nde yakalayan polis, daha sonra da Esenyurt'ta Koray Ç.'yi gözaltına aldı. Operasyon anı da polis kamerasına yansıdı.