Yard. Doç. Dr. Kenan Taştan, günümüz insanının söylediklerini yapmadığı için stresten kurtulamadığını söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında, Burdur Sağlık Derneği (Busader) program düzenledi. ‘Kişilik Tiplerine Göre Stresle Mücadele Yöntemleri’ konulu program, Burdur Belediyesi Konferans Salonu’nun Amfi Bölümü’nde gerçekleştirildi.
Program öncesinde misafirlere kokteyl verildi. Program, Busader üyesi doktorlardan Zafer Coşar’ın Çanakkale Şehitleri’ne isimli şiiri okuması ile başladı. Şiirin ardından Busader Başkanı Doktor Bayram Beder, açış konuşması yaptı.
Başkan Beder, Burdur Sağlık Derneği’nin il geneli ve yabancı ülkelerde yaptığı faaliyetleri anlattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulma ve Araştırma Merkezi (Atyam) Hipnoterapi ve Aile Danışmanı Yard. Doç. Dr.Kenan Taştan katılımcılara sinevizyon eşliğinde bir sunum yaptı. Doktor Taştan, iç konuşma, doğru soru sorma, kişiliği doğru analiz etme, pozitif ve negatif odak noktaları, mallerma psikozu ve vizyon konu başlıklarında katılımcılara bilgiler aktardı.

Günümüz dünyasının bir numaralı hastalığı olan stresle mücadelede doğru sorular sormanın önemli olduğunu belirten Doktor Taştan, şunları söyledi: "Başımıza gelen hadiselerden daha kötülerini yaşayabiliriz. Sıkıntılar ilk geldiğinde sabredip doğru soruları sormalıyız. Mesul olduğumuz şeylerle meşgul olmalıyız. Günüz insanı sorumlu olmadığı birçok konuda kendini boş yere meşgul edip strese giriyor."

İnsanların şikâyetlerinin yeni dönemde dozunun giderek artığını kaydeden Taştan, sözlerine şöyle devam etti: "Ebeveynler olarak en büyük stresi, yapmadığımız şeyleri söyleyerek yaşıyoruz. Yeni nesiller ise mahrumiyet mahrumları oldukları için stres yaşıyorlar. Değişik yaş gruplarında yapılan istatistiklerde, yatağını kendisi toplayan genç neredeyse hiç yokken, kemerini bağlayamayan çocuk sayısı ise istatistikleri alt üst ediyor. Bu neslin imarı ise mahrumiyetin tadını tatmaları ile ancak mümkün olur."

İnsanlara insan olduğu için değer verilmesi gerektiğini vurgulayan Taştan, hayatın kolay olmadığını, ancak mümkün olduğunu, insan hücrelerinin on bir ayda yenilendiğini, insanın da değişime her an açık olduğunu, bu yüzden de ön yargıların yanlış olduğunu, hayatın tadı için hakiki dostlar bulmanın önemli olduğunu, karakterlere göre insanlara saygı duyulmasının çok önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Konferanstan sonra Busader Başkanı Dr. Bayram Beder, katkılarından dolayı Yard. Doç. Dr. Kenan Taştan’a bir plaket verdi. Program, aynı alanda yazarlık da yapan Yard.Doç.Dr.Kenan Taştan’ın kitaplarının imzalaması ile son buldu.