Antalya'nın Manavgat ilçesinde gaziler ve gazi yakınları terörü kınadı. Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Kore, Kıbrıs ve terör gazileri son günlerden artan terör olaylarını kınayarak akan kanın bir an önce durmasını istedi. Gazi ve gazi yakınlarına seslenen Türkiye Mücahit ve Muharip Gaziler Derneği Antalya Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Arslan, 'analar ağlamasın' denilerek 3 yıl önce başlatılan sözde çözüm süreciyle analarla birlikte babalarında ağladığını söyledi. Son günlerde ülkede artan IŞİD ve PKK terör örgütü eylemlerini lanetlediklerini belirten Arslan, terörün amacının ülkede kardeş kavgası çıkarmak ve milli birlik ve beraberliği bozmak olduğunu kaydetti.

Her yıl artan PKK terör örgütün hain ve kalleş saldırılarıyla sivil memur, polis ve asker şehit haberlerinin ülkede yürekleri dağladığını vurgulayan Arslan, "Analar ağlamasın diye başlatılan sözde çözüm süreciyle babalar, kardeşler, halalar, teyzeler, amcalar, gelinler, bebekler, çocuklar, kardeşler ve dedelerin yanı sıra milletçe ağlar olduk. Gelinen noktada artık sadece analar değil milletçe ağlıyoruz. Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor milletimizin sinesini yakıyor. Gaziler olarak sözde çözüm sürecini lanetliyoruz. Aman sözde çözüm süreci bozulmasın diye verilen tavizler ülkede terörün bu noktaya gelmesine neden oldu. PKK terör örgütü mensupları aman sözde çözüm süreci bozulmasın denilerek yol kesmesine, kimlik kontrolü yapmasına, kendi mahkemelerini kurmasına, vergi toplamasına, pansiyon, iş makinesi, hastane, sağlık ocağı yakmasına göz yumuldu. Kışladan ay yıldızlı bayrağımız indirildi ses çıkarılmadı." diye konuştu.

Teröre karşı karşı milletçe ortak tavır alınması gerektiğinin altını çizen Arslan, Anadolu'da yüreklere ateş düşerken şehitlerin cenazelerinin hep dar gelirli aileler ve gece kondulardan uğurlandığının iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.