Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) bir araya gelerek oluşturduğu Milli İttifak'ın Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Binat Doğan, 13 yıllık AK Parti iktidarının yanlış politikalarının, çiftçisinden esnafına toplumun her kesimini canından bezdirdiğini söyledi.

Saadet Partisi milletvekili adayı Binat Doğan, beraberinde milletvekili adayı Ekrem Demirel, Saadet Partisi İl Başkanı Ziya Koçak, Sorgun İlçe Başkanı Fatih Sungur, Alperen Ocakları İç Anadolu Bölge Başkanı Mustafa Çıtak ve partililer ile birlikte Yozgat’ın yerel gazete ve ulusal ajans temsilcilerini ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. AKP’li bazı bakan ve başbakan ve özellikle cumhurbaşkanı tarafından toplumun ayrıştırıldığını ve kutuplaştırıldığını vurgulayan Binat Doğan, “Şu an ülkemiz AKP’liler tarafından adeta bir kaosa, bir çıkmaza doğru sürüklenmeye devam ediyor. Tarafsız olması gereken bir cumhurbaşkanı, kendi partisi için yani yine kendi başkanlığını hayata geçirebilmek için il il gezerek oy devşirme peşine düşmüş, yaptığı açıklamalarla halkı tamamen birbirinden ayrıştırır duruma getirmiştir. Bu çok sakıncalı ve tehlikeli bir yaklaşımdır. Ülkemizin içeride ve dışarıda itibarı kalmamıştır. Demokrasinin olmazsa olmazı hukuk ayaklar altına alınmış, yargı mekanizması tamamen siyasal hale getirilmiştir.” dedi.

AKP tarafından topluma korku salındığını, bizden olan ya da bizden olmayan olarak vatandaşların tamamen kutuplaştırıldığını söyleyen Doğan, “Şu an halkımız adeta bir panik içerisinde yarınından endişe eder hale geldi. AKP kendinden olan herkesi yandaş, kendinden olmayan herkesi ise düşman gibi görerek halkı ayrıştırmaya devam ediyor. Bunun altından ne ülkemiz, ne de AKP kalkamaz. Geçmişte bunun örnekleri ve bedelini bu toplum yaşadı. Vatandaşlarımız şu an kendisine en yakın olarak bizim milli ittifakımızı görüyor. İnşallah Milli İttifak iktidarıyla bütün yaşanan sıkıntılar sona erecek.” diye konuştu.

Halkın desteğiyle Milli İttifakın milli iktidar olacağını söyleyen Doğan, “Türkiye 10 yıl önce tarım alanında ürettikleri ile kendi kendine yeten bir ülke iken, uygulanan yanlış politikalarla buğdaydan mısıra, mercimekten nohuta kadar her şeyi ithal eder hale geldik. Çiftçimizin yüksek fiyatlı mazot, gübre ve ithal tohum zulmü altında inim inim inlediğini, köyleri ziyaret edip vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde görüyoruz. Bunların unutulmaması gerekir.” ifadelerini kullandı.