Star gazetesinde bugün manşetten yayınlanan 'Haramzadenin rapor oyunu' başlıklı habere yalanlama geldi. Haberde adı geçen Ramazan Yükseloğlu, "Şu ana kadar kimse beni gasp etmedi. Haber süslenmiş." dedi.

Antalya'da eğitim hizmetleriyle tanınan Rasanet Gençlik Vakfı'na geçen hafta polis makul şüphe baskını düzenledi. Star gazetesi, baskına uğrayan vakfın insanların mallarına zorla el koyduğunu yazdı. Haberde Ramazan Yükseloğlu'nun adı da geçirildi. Rasanet Gençlik Vakfı'nın dini duygularını istismar ederek 2 milyon 400 bin lirasını kaptığı ve Yükseloğlu'nun şikayetçi olduğu iddia edildi.

Ömrünün yurt dışında geçtiğini, hem Türkiye'de hem de yurt dışında ticaretle uğraştıktan sonra emekli olduğunu anlatan Ramazan Yükseloğlu, 1994 yılından itibaren Hizmet Hareketi'ni desteklediğini, çeşitli eğitim kurumlarının yönetim kurullarında görev aldığını dile getirdi. Yükseloğlu, 17-25 Aralık'tan sonra Hizmet Hareketi ile bağlarını kopardığını söyledi. Bundan sonra Emniyet'e çağrıldığını, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya çekildiğini anlatan Ramazan Yükseloğlu, ancak iddia edildiği gibi hiçbir yere para kaptırmadığını ve kimseden de şikayetçi olmadığını kaydetti.

"Haberdeki iddia doğru mu?" sorusuna "Yok böyle bir şey." karşılığını veren Yükseloğlu, Rasanet Gençlik Vakfın'dan şikayetçi olmadığını ifade etti. 1994'ten sonra içinde yer aldığı Hizmet Hareketi'ne bağlı eğitim kurumlarına bağışlar yaptığını, okul yapımına katkıda bulunduğunu belirten Yükseloğlu, Rasanet Gençlik Vakfı'na 2 milyon 400 bin lira parasını kaptırdığı iddiası için "Ben kaptırdım demedim. 1994'ten beri ödediğim paraların toplamı o kadar tutabilir dedim." ifadesini kullandı. Bunu da zorla ve baskıyla yapmadığını, gönüllü olarak verdiğini dile getiren Yükseloğlu, Star'ın haberi için "Çarpıtmışlar." dedi. Emniyet'teki sorgusunda kimseden şikayetçi olmadığının altını çizen Yükseloğlu, "Cemaatin yaptıklarına inandığım için onları ve yapılanları destekledim. Şu ana kadar kimse beni gasp etmedi. Haber süslenmiş." şeklinde konuştu.

VAKIF YÖNETİCİLERİNİ TANIYORUM

Star'ın çeşitli hilelerle varlıklı insanların mallarına el koyan insanlar olarak sunduğu vakıf yöneticilerini tanıdığını ve hepsinin 'çok muhterem arkadaşlar' olduğunu kaydeden Yükseloğlu, "Cemaatin içindeki insanlar benim arkadaşım, dostumdur. Ben onları şikayet etmedim. Benim tanıdığım pırıl pırıl insanlar. Onların da benim gibi masum olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

AVUKATLAR 'ZORLA ŞİKAYET ALINIYOR' DEMİŞTİ

Rasanet Gençlik Vakfı'na geçen hafta yapılan baskının ardından kameraların karşısına geçen vakıf avukatları, yaklaşık bir yıldır vakfın gönüllü ve bağışçılarının Antalya Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya İl Müftülüğü"ne çağrıldığını, şikayetçi olmaları için baskı yapıldığını ifade etmişti.

Uzun süredir kendilerine vakfa operasyon yapılacağı bilgisinin geldiğini aktaran avukat Abdullah Selen, şu ifadeleri kullanmıştı: "Polis vakfa bağış yapan insanları ısrarla şikayetçi olmaları yönünde telkinde bulunmuş. Vakıfla ilişkisi olan bazı insanlara telkinde bulunulduğunu duymuştuk. Tabii ki belgesini görmemiştik. Bugün canlı haliyle karşılaştık. Uzun zamandır, 1 yıldır yapılan bir çalışmanın neticesi bu. Belgeleri görmeden bunu tahmini olarak söyleyebiliyorum, bir dosya oluşturuluyor, vakıf yöneticilerini bir şekilde sorumluluk altında bırakmak için."

Avukat Ammar Yılmaz ise şunları söylemişti: "Bağışçılara hazır matbu dilekçeleri imzalatmaya çalışmışlar. Olmadık iddialar ileri sürüp, sizi böyle kandırdılar demişler. Tabi insanlar neyin ne olduğunu biliyorlar. Kendi iradeleriyle bağışlarını yapmışlar. Vakfımızın yanlış bir işlemi kesinlikle olmadı. Zaten her yönüyle denetlenen büyük bir yapı var."

Avukatların devlet kurumlarınca bir vakıf hakkında şikayetçi baskısı yaptığı iddiası Emniyet, MEB ve Diyanet tarafından hala yalanlanmadı.