Adana'da avlanma yasağına uymadıkları gerekçesiyle 36 kişiye 22 bin 764 lira ceza kesildi. Seyhan Baraj gölünde, bilinçsizce yapılan avlanma neticesinde yumurtalarını bırakmak için kıyıya yaklaşan sazan ve tatlısu levrek nesillerinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 1 Mart -1 Haziran 2015 tarihleri arasında, olta balıkçılığı da dahil olmak üzere balık avlama yasağı uygulandığı bildirildi. 1 Haziran 2015 tarihten sonra da olta balıkçılığının belirlenen yerlerde serbest bırakılacağına dikkat çekilen açıklamada, ticari balıkçılıkla ilgili yasağın yeni bir kooperatif kurulup Seyhan Baraj gölü ile ilgili yetkililerden izin alınmadığı sürece devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, yumurtalarını bırakmak için suyun en sığ yerlerine gelerek kıyıya yaklaşan sazan ve tatlısu levreklerinin ağ, serpme ve oltayla avlandıklarına dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Su Altı Grup Amirliğimiz görevlilerince gece ve gündüz günün farklı saatlerinde Seyhan Baraj Gölünün farklı noktalarında yapılan denetimlerde 2015 yılı içerisinde, kullanımı yasak olan 26.000 metre misina ağ ile 1.000 metre 'çekme' tabir edilen sürütme ağ ele geçirmiştir. Söz konusu ağları kullanan ve yasak zamanlarda balık avlayan 36 kişiye “Su Ürünleri Kanunu”nun ilgili maddeleri gereğince toplam 22 bin 764 TL ceza uygulanarak ele geçirilen ağlar yakılarak imha edilmiştir."