Mersin’in Tarsus ilçesi Kırklarsırtı Mahallesi'ndeki DSİ kanalına giren 2 öğrencinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören belediye işçisi, çocukları boğulmaktan kurtardı, ancak kendisi boğulma tehlikesi geçirdi. İşçinin duran kalbi, olay yerinde ve kaldırıldığı hastanede yapılan müdahale ile tekrar çalıştırıldı.

Alınan bilgilere göre, saat 15.00 sıralarında, Kırklarsırtı Mahallesi, Kasım Ekenler Bulvarı üzerinden geçen DSİ kanalına giren 2 öğrenci, suyun akıntısına kapılarak yardım çığlıkları atmaya başladı. O esnada kanal kenarında çim biçen ve Tarsus Belediyesinde günlük işçi olarak çalışan Halil Çakmak (49), çocukları kurtarmak için kanala atladı. Suda çırpınan çocuklardan birini kanalın kenarına iten Çakmak, diğer çocuğu da tutmaya çalıştığında, suyun güçlü akıntısının etkisiyle suda batıp çıkmaya başladı. Çevredeki vatandaşların da yardıma koşmasıyla her iki çocuk sudan çıkartıldı. Vatandaşlar ve olay yerine gelen TAR-KUR ekipleri tarafından sudan çıkarılan Halil Çakmak’a olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından, yoğun şekilde kalp masajı ve nefes alması için teneffüs yapıldı.

Ambulansla Medical Park Tarsus Hastanesi'ne kaldırılan Çakmak’a yoğun kalp masajı yapıldı. Müdahale sonucu Çakmak’ın duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Yoğun bakım ünitesine alınarak solunun cihazına bağlanan Halil Çakmak’ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Boğulma tehlikesi geçiren 2 öğrencinin ise durumların iyi olduğu belirtildi.