Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile polis müdürlerini ziyaret etti. Çıkışta açıklama yapan Şükür, "Esir olarak tutuluyorlar burada, mahkeme kararları tanınmadı. Her şeyden önce bunun bir siyasi karar olduğu çok açık. 'Neden tahliye olamadılar?' sorusundan çok 'neden buradalar?' sorusuna yanıt aramak lazım. Siz yapın, biz yasa çıkarırız anlayışının bugün gelinen noktayı ifade ettiği de düşünülürse üzücü." dedi.

Hakan Şükür ve Mahmut Tanal, Silivri Cezaevi’ne giderek Hidayet Karaca’nın yanı sıra polis müdürleri Muhammed Ali İkli, Yurt Atayün, Yakup Saygılı, Ali Fuat Yılmazer ve Ömer Köse’yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası cezaevi önünde her iki milletvekili de açıklama yaparak, mahkeme kararına rağmen tahliye edilmemelerini hukuksuzluk olarak yorumladı.

'TAMAMEN SİYASİ BİR KARAR'

Mahkeme kararının uygulanmamasının tamamen siyasi bir gelişme olduğunu söyleyen Hakan Şükür, "İçeride şöyle bir şey anlatıldı: 'Tahliye kararı ilk geldiğinde, basına düştüğünde bu ortamlarda büyük bir sevinç olur' dedi bir polis arkadaş. Ama basına düştüğü anda burada hiçbir ses çıkmadı. İlk düştüğü anda başımıza neler geldiğini, kimsenin bütün bu sistemi takmayan bir anlayışın neler yaptığını iyi bildiğimiz için böyle bir beklenti içerisine hiç girmedik. Biz Allah’tan bekliyoruz, biz hukuksuz bir şey yapmadık. Umarım Allah bu millete, memlekete zeval vermez. Yanlış yapan birkaç kişi yüzünden inşallah bu millete bir şey olmaz. Tabi dua etmenin bile talimat sayıldığı bir ortamda bunları söylerken bile açıkçası ben dua ediyorum ama şimdi bu dua nereye çekilir duygusunu da taşımıyor değilim. Allah, doğruyu haklıyı ayırt edecektir. İnşallah milletimiz kazanır. Esir olarak tutuluyorlar burada, mahkeme kararları tanınmadı. Her şeyden önce bunun bir siyasi karar olduğu çok açık. 'Neden tahliye olamadılar?' sorusundan çok 'neden buradalar?' sorusuna yanıt aramak lazım. O bambaşka bir hukuksuzluktu. Siz yapın biz yasa çıkarırız anlayışının bugün gelinen noktayı ifade ettiği de düşünülürse üzücü." şeklinde konuştu.

'HİDAYET ABİ BURADA ESİR OLMASINA RAĞMEN ÇOK TEVEKKÜL SAHİBİ'

Hidayet Karaca’nın aile dostu olduğunu ve bugün onu çok rahat gördüğü için şaşkın olduğunu belirten Şükür, "Bu insanın fıtratıyla orantılı bir şey. Tahliye almışsınız ama burada esir tutuluyorsunuz, buna rağmen büyük bir tevekkül var. Benim o rahatlığı kelimelerle anlatmam zor. Bu herhalde bir duanın gücü, arkasında büyük bir dua gücü var. İstediğiniz kadar ordularınız olsun, istediğiniz kadar büyük gücünüz olsun o duayı almadığınız zaman; oyunculuk hayatımdan da biliyorum, birçok anlam veremediğim başarılarım var benim. Benim çok dışımda kendimce değerlendirdiğim şeyler bunlar. Hidayet abi aile dostum aynı zamanda. Rahat demem, birileri rahatsa kalsınlar duygusunu beraberinde getirmesin. Hukuk adamları, aydınlar... Ya işte böyle bir anlayış olmamalı. Bu aslında bir kabul. Burada haksız bir şekilde tutulduğunu bilmenin bir kabulü bu." diye konuştu.

'POLİSLERE DELİL OLARAK SAVCILARLA HİYERARŞİ İÇİNDE GERÇEKLEŞEN NORMAL GÖRÜŞMELERİ GÖSTERMİŞLER'

Ziyaret sırasında bir polisin anlattıklarına çok şaşırdığını ifade eden Hakan Şükür, "Avrupa’dan bu kadar tepki gelmesine rağmen evrensel hukuk ilkelerinin ayaklar altına alındığı, Anayasa Mahkemesi’nin hali hazırda bu kadar mağduriyete rağmen bir karar vermiyor olması, Anayasa'ya aykırı birçok yasanın Meclis'ten geçmesine rağmen buna ortak olanların konuşmuyor olması çok üzücü." ifadelerini kullandı.