Şah Fırat Operasyonu ile Suriye’nin Karakozak köyü bölgesine getirilen Süleyman Şah Türbesi için hazırlıklar devam ediyor. Türbe inşaatı ve çevre düzenlemesinin büyük ölçüde tamamlandığı bildirildi.

IŞİD tehdidi nedeniyle Şah Fırat Operasyonu ile Suriye’nin Karakozak köyünden alınarak geçici olarak 3. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 8. Hudut Bölük Komutanlığı'na taşınan Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yeri tamamlanma aşamasına geldi. Türkiye sınırına 253 metre uzaklıkta bulunan Eşme köyündeki yeni türbe alanı 22 iş makinesi ve 83 askerin yaptığı çalışmaların ardından hazırlandı.

Mehmetçik’in inşaatında çalıştığı yeni türbe alanını Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç inceledi. Güvenç, önce 3. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 8. Hudut Bölük Komutanlığı'na gelerek burada oluşturulan geçici türbeyi ziyaret etti. Güvenç, burada Süleyman Şah’ın geçici türbesinde dua etti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yol, otopark, çevre düzenlenmesi ile su ve kanalizasyon sistemini tamamlanan Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu alana giden Güvenç, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Türbede devam eden alt, üst yapı, çevre düzenlemesi ve yol çalışmasının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Güvenç, "Büyükşehir Belediyesi olarak buraya 2 kilometre beton yolun yapımı ve peyzaj çalışmasını tamamladık. Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum. 10 gün gibi kısa bir sürede buranın bütün alt ve üst yapısını bitirdik. Hayırlı olsun. Bundan sonra vatandaşlarımız daha rahat Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret edebilecekler. Üzerinde durduğumuz toprak artık hukuken bizim toprağımızdır." dedi.
.