Gaziantep'te 2 gün önce resmi bir polis aracı ve Arap plakalı araçların eskortluk ettiği 3 TIR için ihbarda bulunan Avukat Mehmet Kurtoğlu, baro sicil numarasına kadar belirtmesine rağmen olayla ilgili nasıl bir işlem yapıldığının bildirilmediğini söyledi.

Olay 4 Haziran günü akşam saatlerinde meydana geldi. Konya'da bir duruşmadan dönen Avukat Mehmet Kurtoğlu, Gaziantep Adana Otoyolu'nun batı gişelerinden çıkışta, resmi bir polis aracı ile Arap plakalı arazi tipi araçların refakat ettiği 3 TIR gördü. Üzerlerinde araba bulunan ve alt tarafının da kamufle edildiği belirtilen TIR'lardan şüphelenen Kurtoğlu, araçların durmasını istedi. Ancak polis aracından yoldan çekilmeleri yönünde anons yapıldı. Bunun üzerine daha şüphelenen Kurtoğlu, Başpınar bölgesinden İbrahimli istikametine doğru giden TIR'ları takip etmek istedi.

Zeytinli Mahallesi'ne kadar gittiklerini ancak TIR'ları göremediklerini aktaran Kurtoğlu, “Jandarmayı aradım. Adımı, soyadımı, baro sicil numaramı verdim. Kilis'i aradım. Orada olmadığını öğrendik. Ya çevre yolundan Şanlıurfa istikametine döndüler ya da Oğuzeli'nden geçip Karkamış'tan sınıra doğru gitiler. Olayın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen benim ihbarımla ilgili Jandarma'dan olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Bize 'İhbarınız asılsız çıktı veya bahsi geçen araçlar kontrol edildi yasal ya da gayri yasal birşey çıkmadı' şeklinde herhangi bir bildirimde bulunulmadı.” ifadelerini kullandı.

Aynı gün duruşma için bulundukları Konya'da bir tabanca ihbarıyla ilgili titizlikle arama çalışması yapıldığına şahit olduğunu kaydeden Kurtoğlu, “İhbar da asılsız çıktı. Bir tabanca için bu kadar hassasiyet gösteren devlet yetkilileri acaba 3 TIR ihbarı için ne işlem yaptılar merak ediyorum. Bu sorunun muhatabı da Jandarma'dır. Sicilime kadar onlarda kayıtlı. Bir vatandaş olarak sadece cevap bekliyorum. İhbarım üzerine asıl bir işlem yapıldı.” şeklinde konuştu.