Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yerel seçimlerin ardından en uzak ilçelere 'sürgün edildiklerini' savunan belediye işçileri, 'Yargı kararları uygulansın, sürgünler evine dönsün' talebini ile yürüyüş düzenleyecek.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Antalya Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Karakurt, yaptığı açıklamada, belediye işçilerinin haklarının geri verilmesi gerektiğini savunarak, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 15 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak belediye binasına yürüyeceklerini açıkladı. Karakurt, yürüyüşün yapılacağı güne kadar Cumhuriyet Meydanı’nda imza standı açacaklarını belirtti.

Açıklamasında 'sürgün kararlarının' sorumlusunun Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olduğunu öne süren Karakurt, şunları kaydetti: “Bizlerin gündeminden hiç düşmeyen sürgün uygulamasının 10 Mayıs’ta Belediye Meclisi Toplantısı'nda ve Antalya Valiliği İnsan Hakları Komisyonu raporunda yer aldı. Yargı kararları ve insan hakları komisyonu raporu üzerine sürgünlerin son bulacağını düşünüyorduk. Ama Türel, her zaman olduğu gibi bu sefer de çalışanları ve Antalya kamuoyunu yanılttı. Hukuksuzluğu ve insan haklarına aykırılığı alenen belgelenen sürgün uygulamasına son vermek yerine demagoji yaparak, siyasi polemik malzemesi yapmayı tercih etti.” Uzak ilçelere gönderilen çalışanların zor şartlar altında çalıştığını anlatan Karakurt, polemik yerine çözüm istediklerini sözlerine ekledi.

Belediyenin alınan kararlara rağmen uzak ilçelere yapılan görevlendirmeleri iptal etmemesini insanlık suçu olduğunu savunan Karakurt, 'Yargı kararları uygulansın, sürgünler evine dönsün' talebini dile getirmek için yürüyeceklerini söyledi.