Suriye'de savaştan kaçarak 2 yıl önce Gaziantep'e yerleşen 6 çocuklu Süleyman ailesi, şimdi de Türkiye'de dünyaya gelen ve doğuştan kas erimesi hastası olan 10 aylık bebekleri Zeki için gözyaşı döküyor. 2 aydır Gaziantep Çocuk Hastanesi'nde yoğun bakımda yatan minik Zeki'nin tedavisinin evinde devam etmesi için gerekli olan tıbbi cihazın 10 bin TL'lik bedeli, iki odalı evde kalan aileyi düşündürüyor.

Kepenek Mahallesi'nde 6 çocuğuyla yaşayan Mustafa Süleyman (33), ailesiyle birlikte 2 yıl önce Halep'ten Türkiye'ye geldi. Gaziantep'te ikamet eden ve geçimini ayakkabıcılık yaparak sürdüren Süleyman'ın, Türkiye'de dünyaya gelen 10 aylık bebeği Zeki'de doğuştan kas erimesi hastalığı olduğu belirlendi. 2 ay önce de aniden rahatsızlanarak Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Zeki'nin tedavisi devam ediyor. Her gün evlerine uzak mesafede bulunan Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne gitmek zorunda kalan ailenin, tedaviyi evlerinde devam ettirmeleri için 10 bin TL tutarındaki ev tipi solunum cihazını satın alması gerekiyor. Ancak, ailenin maddi durumu cihazı almaya yetmiyor.

Zor durumda kaldıklarını ve hayırseverlerden yardım beklediklerini kaydeden baba Süleyman, "Doktorlar çocuğumun kas erimesi hastası olduğunu söylüyorlar. Cihaza bağımlı olarak yaşamını sürdürüyor. Çocuğumuzu eve getirme şansımız var, ancak cihaz 10 bin TL. Ben her gün işimi bırakıp çocuğumu görmeye gidiyorum. Böyle de olmuyor. Tam 3 saat vaktimi alıyor. Daha önceki işimden bu yüzden çıkarıldım. Ben kira mı vereyim, çocuklarıma mı bakayım, hasta çocuğumla mı ilgileneyim? Bunun için cihazı almamız gerekiyor. Eğer alırsak, çocuğu eve getiririz. Benim işimden dolayı da kolaylık yaşarım. Hastaneye de günlük gidip gelmek durumunda kalmayız." dedi.