Yunanistan’a geçmeye çalışırken teknenin batması sonucu iki çocuğu ve eşini kaybeden Suriyeli Abdullah Kurdi, kendisi için bu dünyalık bir isteği ve talebi olmadığını söyledi. Kurdi, “Çocukları olmayan bir baba olarak herhangi bir şey istemem” dedi.

Ailesiyle birlikte Türkiye üzerinden Yunanistan’a gitmeye çalışırken teknenin batması sonucu ölen 12 Suriyeli mülteciden biri olan 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin sahildeki cansız bedenini gösteren fotoğraflar tüm dünyada infiale yol açmıştı. İki çocuğu gözleri önünde ölen baba Abdullah Kurdi, saat 01.00 sıralarında uçakla Bodrum’dan İstanbul’a geldi. Kurdi’ye AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı da eşlik etti. Atatürk Havalimanı VIP bölümünden çıkan baba Kurdi’nin çok üzgün olduğu görüldü. Güçlükle konuşan acılı baba kendisi için bu dünyalık bir isteği ve talebi olmadığını söyledi. Abdullah Kurdi, “İsterim ki artık çocukları olmayan bir baba olarak herhangi bir şey istemem. Sadece isterim ki Suriye’de yaşanan acının, yaşanan dramın bir an önce bitmesidir. Suriye’ye huzur ve barışın gelmesini isterim” şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı da yaşanan drama Türkiye ve dünyanın şahit olduğunu söyledi. Çok büyük insanlık dramı yaşandığına dikkat çeken Bağlı, benzeri olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Avrupa ülkelerinin mülteciler konusunda duyarsız davrandığını ifade eden Bağlı, bu ülkelerin uluslararası anlaşmalara da uymadığını savundu. Bir babanın kendi çocuklarının ölümüne bizzat şahitlik etmesinden daha büyük bir acı olmadığını vurgulayan Bağlı, acılı babaya da başsağlığı diledi. Mazhar Bağlı cenazelerin ilk önce Şanlıurfa’ya oradan da Kobani’ye götürülerek toprağa verileceğini kaydetti.

Suriyeli baba Abdullah Kurdi ve beraberindeki akrabaları kendileri için tahsis edilen minibüse binerek gece konaklayacakları otele geçtiler. Abdullah Kurdi’nin ölen eşi ve iki çocuğunun cenazeleri ise havalimanın soğuk hava deposuna konuldu.