Bursa’da arkadaşlarıyla oynayan Suriyeli bir çocuk dereye düşüp kayboldu.
Uludağ’daki karların erimesiyle artan azgın sularda kaybolan çocuğu arama çalışmaları sürüyor.

Suriye'den Türkiye'ye göç ederek Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi'nde oturan Seyit Abdullah Muhammed ve Hawaş Abdullah Muhammed çifti, Şirinlerevler Mahallesi Üçüncü Dere Sokak'ta bulunan yakınlarına misafirliğe gitti.
Aileler evde otururken çocuklar dere kenarında oynamaya başladı. Belediye tarafından suyun hızını kesmek amacıyla oluşturulan setin yakınında oynarken 7 yaşındaki Ahmet Abdullah Muhammed (7) dereye düştü. Setten dolayı oluşan şelalede bir anda kaybolan minik Ahmet Abdullah Muhammed, derede sürüklenmeye başladı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri minik Muhammed’i aramaya başladı. Ancak bir ara görünen Ahmet Abdullah Muhammed gözlerden kayboldu.

BABA SUYA ATLAMAK İSTEDİ

Bu arada haberi alarak olay yerine gelen acılı baba Seyit Abdullah Muhammed’in suya atladığı ve son anda çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldığı belirtildi. Akrabalarının evine gidip elbiselerini değiştirip yeniden olay yerine gelen baba yine suya atlamak istedi. Acılı babayı yakınları teselli etmeye çalıştı. Olay yerine gelen Ahmet Abdullah Muhammed’in annesi de gözyaşlarına boğuldu.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Olay yerine gelen polis ekipleri ile birlikte arama kurtarma ekipleri çocuğu bulmak için seferber oldu. Bursa’daki ekipler başarılı olamayınca Yalova'dan balık adamlar çağrıldı. Balık adamların gelmesiyle ekipler minik Ahmet’i aramaya başladı.

Balıklıdere köprüsü üzerinde başlayan arama çalışmaları karanlık çökene kadar devam edecek. Bulunamaması halinde ise aramalara yarın devam edilecek. Olay yerine gelen polis ekipleri başta olmak üzere itfaiye, NAK ekipleri, Akut ekipleri ve Yalova’dan gelen Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğinden balık adamlar arama yaptı.

Mahallelinin meraklı bakışları arasında hazırlanan 6 kişilik sualtı polisi dereye indi. Şiddetli akan su sebebiyle sualtı polisleri de ilk etapta zor anlar yaşadı. Sularla bir süre sürüklenen polisler üçerli iki grup halinde aramalarını sürdürdü.
Olay yerinde çok sayıda kurtarma ekibinin yanı sıra ambulans da hazır bekletildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri de çalışmaları an be an kamerayla görüntüledi.

DEREDE HER SENE EN AZ BİR ÇOCUK BOĞULUYOR

Bu arada çevre sakinleri derede her sene bu tür boğulma vakalarının yaşandığını belirterek, derenin ıslah edilmesini istedi. Yetkililere seslenen vatandaşlar, bu tür acıların yaşanmaması için bir an önce derenin güvenli hale getirilmesini söyledi.