Çadır kentte düzenlenen hazır giyim ve trikotaj kursunu tamamlayan Suriyeli kadınlar sergi açtı.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığındıktan sonra çadır kentte düzenlenen kursa katılan 80 kadının hazır giyim ve trikotaj konusunda el emekleri ürünlerinden oluşan sergi çadırda açıldı.

Çadır kent eğitimden sorumlu müdür yardımcısı Mehmet Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının çadır kentte kalan Suriyeli kadınların sosyal hayatına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Bu tür faaliyetlerle çadır kentte barınan Suriyeliyi misafirlerin boş zamanlarını en eyi şekilde değerlendirdiğini ve yaşadıkları savaş ortamından bir nebze olsun uzaklaştığını belirten Küçük, şunları kaydetti:

"Düzenlediğimiz kurslarda gelen misafirlerimiz ilk zamanlarda 'yapabilir miyiz' endişesiyle biraz çekimser davrandılar. Fakat usta öğreticilenimizin de yardımı ve girişken tavırları sonucu kursiyerlerimizde öğrenme isteği oluştu. Valiliğimiz aracılığıyla gerekli malzemeleri temin ettik, onlar da özverili bir çalışma sonucu bu işin üstesinden geldiler ve nihayetinde görmüş olduğumuz eserler meydana geldi."

Kurs eğitmeni Esen Dökülmez ise "Teklif ilk geldiğinde dillerini bilmediğim için zorlanacağımı düşündüm ama sonrasında beden dili ve tercümanlar aracılığıyla çok iyi anlaştık, güzel işler çıkarttık umarım böyle devam eder" dedi.

Kursiyerlerin hem kendi ihtiyaçlarını karşılıdığını hem de stres attığını dile getiren eğitmen Serpil Küçükdevlet de kursiyerlerin performanslarını ölçmek için sergi açtıklarını, ilerleyen zamanlarda daha güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Kursiyerlerden Suriyeli Selma Hacı Ömer, emeklerinin sergilenmesinden çok mutlu olduklarını aktardı.

Çadır kente ilk geldiklerinde sürekli savaş psikolojisi ve ölüm korkusuyla yaşadıklarını anlatan Ömer, "Bu kursların açılması bizim için büyük bir imkan oldu. Bu sayede meslek sahibi olduk, şu anda geleceğe ümitle bakıyorum en azından ülkem normalleştiğinde ve oraya döndüğümde elimde insanlara öğretebileceğim bir mesleğim olacak" diye konuştu.