Mersin'de Suriyeli oldukları iddia edilen 2 kişi bindikleri taksi şoförü Ali Koç’u gasp ettikten sonra boynunu keserek kaçtı. Kanlar içinden kalan taksici, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek, ameliyata alındı.

Olay, Merkez Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası üyesi olan 7 yıllık taksici 3 çocuk babası Ali Koç, (56) 00.30 sıralarında sahibi olduğu 33 T 0382 plakalı taksisine Mersin Devlet Hastanesi köşesinden 2 yolcu aldı. Konuşmalarından Suriyeli oldukları anlaşılan şahıslar
Koç’a Arpaçsakarlar mahallesine gitmesini söyledi. Tarif üzerine Koç, Arpaçsakarlar mahallesindeki ıssız bir yerde durdu. Koç, taksi ücretini vermelerini beklediği sırada şahıslardan biri boynunu bıçak dayadı, diğeri araçtan bulunan 170 liraya aldı. Koç'un üstünde başka bir şey bulamayan gaspçılar boynundan yaradıktan sonra ortadan kayboldu. Kanlar içinden kalan taksicinin imdadına mahalle sakinleri yetişti. Daha sonra 112 Acil Servis ekipleri tarafından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Ali Koç, ameliyata alındı.

Polis kamera kayıtlarını inceleyerek kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

'ENDİŞELERİMİZ ARTIYOR'

Olay Mersin’de taksiciler arasında büyük tepki ve endişeye neden olurken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı uzun zamandır meydana gelmediğine sevindikleri gasp olayının Mersin’de tekrar yaşıyor olmaktan büyük endişe duyduklarını belirtti. Suriyelilerin geçen günlerde korsan taksicilik yapmalarından duydukları
huzursuzluğun üzerinden çok geçmeden arkadaşlarının gasp edilmesi ve boğazının kesilerek öldürülmek istenmesinin endişelerini daha da arttırdığını ifade eden Sarı, güvenlik güçlerinin suçluları en kısa zamanda yakalayacağına inandığını kaydetti.