HDP, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı ve Kobani sınırının sıfır noktasında bulunan Kendirciler (Atmanek ) köyünde Nevruz ateşini yaktı. İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan'ın mektubunun okunduğu Nevruz programına çeşitli illerden HDP'li sempatizanlar akın etti. Saat 12.00'de başlayan Nevruz programına HDP Eşbaşkanları, Figen Yüksekdağ, Hatip Dicle, Selma Irmak, Emine Ayna, Kamuran Yüksek konuşmacı olarak katıldı. Şanlıurfa’nın Kobani’ye sıfır noktasında basın tepesinde yakılan Nevruz ateşiyle beraber kutlamalar başladı. Kutlamalara vatandaşlar, kutlama alanı ve çevresin de yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak söylenen şarkılarla eşlik ederek doyasıya eğlendi.

Nevruz programın da konuşmacı olarak katılan HDP Şırnak Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak,'' Erdoğan bilsin ki liderimiz Öcalan'ı en yakın bir tarihte İmralı'dan çıkararak özgürlüğüne kavuşturacağız. Erdoğan bilsin ki, Öcalan'ın özgürlüğü için hiç bir zaman Erdoğan'ın kendisine el açıp muhtaç olmayacağız. '' dedi.
KOBANİ'DE NEVRUZ KUTLANDI

Öte yandan Suruç-Kobani sınırında yakılan ateşle Nevruz kutlanırken, sınırın diğer tarafında Kaniya Kurda Mahallesi'nde toplanan Kobanili vatandaşların da Nevruz coşkusu kameralara yansıdı. Kobani tarafın da yakılan Nevruz ateşi Kobanililer tarafından halaya durularak coşkuyla kutlandı.

JANDARMADAN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Kobani’de yapılan Nevruz kutlamaları için jandarma harekete geçti. Sınırın sıfır noktasında toplanan jandarma sınırda geniş güvenlik önlemleri aldı.