Eskişehir’de Sosyalist Gençlik üyeleri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde hayatını kaybedenler ve şuan yaralı olanlara destek amaçlı kent merkezinde kermes düzenlendi. Şehir merkezinde düzenlenen izinsiz kermesi polis dağıttı.

Adalar mevkinde, Eskişehir Sosyalist Gençlik üyeleri, 20 Temmuz'da Suruç Beleyesi Amara Kültür Merkezi'nde canlı bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişi ile ve şuan hastanelerde tedavileri devam eden yaralılara destek amaçlı kermes düzenlendi. Üyeler kendi evlerinde yapmış oldukları erzakları adalara getirerek buradan kermes standını kurarak satış yaptı. Kısa sürede polis herhangi bir olaya mahal meydan vermemek için geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis müdürü kermesteki gençlerin yanına gelerek yardım toplama izinlerinin olup olmadığını sordu. Sosyalist Gençlik üyeleri de izin almadıklarını söyleyince kısa süreli bir arbede yaşandı. Daha sonra üyeler kermesi toplayarak dağıldı.

Kermese gelen Eskişehir HDP İl Eş Başkanı Ahmet Uluçelebi, ‘’Biz barış için buradayız. Bu ülkede katile katil demek yasaklanmış. Türk tipi demokrasi bu işte biz her zaman barışın yanında olacağız.’’ dedi. Kermesi düzenleyen üyelerden biri de "Biz Suruç’ta yaralan ve şua tedavileri hastanelerde devam etmek olan arkadaşlarımıza yardım amaçlı bunu yapıyoruz. Biz arkadaşlarımızın hastane masraflarını çıkarmak için kermesi düzenledik’ diye konuştu.