Gaziantep Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün Süleyman Demirel Üniversitesi ile yaptığı işbirliği sonucu Tahtaköprü Baraj Göletinde kıyı şeridinde belirlenen lokasyonlarda KOSK nokta sayımları gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar kapsamında belirlenen lokasyonlarda gölet ve çevresi taranarak, gözlemlenen bütün türler kaydedildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur başkanlığında yürütülen KOSK sayımlarına, Gaziantep Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Şube Müdürü Mustafa Gözel, mühendis Berrin Özkul, mühendis Abdullah Göksel, mühendis Sabri Saltan, mühendis Sabri Ceyran, mühendis Tarkan Işınay, Abdullah Şahin, teknisyen Refik Türker ve Şeyh Mehmet Aslancan katıldı.

Sayım sonunda alanda 8 takım ve 13 familyaya ait 22 tür gözlenirken toplam birey sayısı 2 bin 382 olarak belirtildi.

En fazla birey sayısı 625 ile Akbaş martıda olurken, 551 bireye sahip yeşilbaş ördek ve 532 bireye sahip angıt alanda en fazla temsile sahip diğer türler olarak tespit edildi.

Göletin kuzey kesimlerinde yer alan bölgelerin gerek angıt ve gerekse martıların dinlenme alanı olduğu bildirildi. Bölgede en az bireye sahip karabatağa ise göletin iç kesimlerinde diğer su kuşlarıyla birlikte rastlandı.