Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Platformu üyesi Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi. Savunma yapan sanık, normal gözlüğünün deniz gözlüğü gibi gösterilmiş olabileceğini savundu.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 14 sanık katıldı.

Duruşmanın başlamasının ardından sanık avukatlarından Arzu Becerik, sanıklardan Hakan Çelikkaya’nın savunmasının henüz alınmadığını belirtti. Sanığın bulunmamasının devletin sorunu olduğunu dile getiren Becerik, “Hakan Çelikkaya’nın savunmasının alınmamış olması nedeni ile müvekillerimin yargılanmasına devam edilmemesi gerekir.” dedi.

Bu sırada sanık Hakan Çelikkaya salonda olduğunu belirtti. Bunun üzerine mahkeme, Çelikkaya’nın savunmasını aldı. Bir kafede olduğu sırada gözaltına alındığını iddia eden Çelikkaya “Ben de herkes gibi kalabalığın içindeydim. Polisin ‘dağılın’ demesi üzerine olay yerinden ayrıldım. İddia edildiği gibi bende deniz gözlüğü yoktu.” diye konuştu. Savcılıkta yanında deniz gözlüğü olduğu şeklindeki ifadeleri hatırlatılan Çelikkaya, “Normal gözlüğüm deniz gözlüğü sayılmış olabilir. O zaman ki ifadelerimi kabul etmiyorum.” dedi.

Duruşmayı erteleyen mahkeme, ifadesi alınmayan sanıklardan Murat Sezgin’in savunmasının alınabilmesi için hakkında yakalama karar çıkardı. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılarak 8 Temmuz 2013 günü Gezi Parkı’nın açılış saati ve çekilen görüntülerin saatinin sorulması kararlaştırıldı.

İddianamede, Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında yer aldığı 5 şüpheli hakkında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma" suçlarından 5’er yıldan 13’er yıla kadar hapis cezası istenmişti. Diğer 21 şüpheli hakkında ise 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ gerekçesiyle 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis talep edilmişti.