İstanbul Valisi Vasip Şahin ve protokolün katılmadığı Taksim’deki 23 Nisan töreni yaklaşık 3 dakika sürdü. Cumhuriyet Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CHP çelengi konuldu.

Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü saat 09.00 sıralarında çelenk bıraktı. Tören İl Milli Eğitim Müdürlüğü düzeyinde gerçekleşti. Saygı duruşu ile başlayan tören okunan İstiklal Marşı ile sona erdi. Tören yaklaşık 3 dakika sürdü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin ardından CHP’liler de anıta çelenk koydu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yağmurlu bir gün olduğunu belirterek, bugün dini bayram ile milli bayramın aynı güne denk geldiğini söyledi. “Tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum, bayramını kutluyorum.” diyen Yıldız, “Aynı zamanda bugün ‘Dünya Kitap Okuma Günü’. Bu vesile ile çocuklarımıza kitap okumalarını hatırlatalım.” ifadelerini kullandı.

Yoğun yağmur altında törene katılan çocuklar, ıslandıklarını ve üşüdüklerini ama buna rağmen değdiğini ifade etti.

83 YAŞINDAKİ KORE GAZİSİ: GENÇLER BİZDEN ÖRNEK ALSIN DİYE GELDİM

Tüm çocukların bayramını kutladığını belirten 83 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Ali Borçbitiren, “Gençler bizden örnek alsın diye buraya geldim.” ifadelerini kullandı.