Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Büyük İstanbul Otogarı’nı meclise taşıdı. Tanal otogar sorunu ile ilgili İçişleri Bakanı'na cevaplaması talebiyle 11 soru yöneltti.

CHP’li Tanal,Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük otogarı olan Büyük İstanbul Otogarı’nda son dönemde gündeme gelen temizlik. tuvalet ve güvenlik sorunlarını Meclis’in gündemine getirdi. Günde binlerce insanın kullandığı otogarda tuvalet bulunmadığı ve insanların zor durumda kaldıklarını öne süren Tanal, alt katlardan kötü kokular geldiğini, otogarın çöpler içerisinde olduğunu ve özellikle akşam vakitlerinde güvenliğin olmadığını, bu sebeple otogar esnafı ve yolcuların rahatsız olduğunu ifade etti.

'İÇİŞLERİ BAKANINA 11 SORU'

Tanal, otogarda yaşanan olumsuzlukların sebebiyle ilgili, İçişleri Bakanı'na yönelttiği soru önergesi şöyle:

1-Büyük İstanbul Otogarı’nın duvarlarının çatlak ve dökük içinde olduğu doğru mudur? Şayet doğru ise gereken tadilat işlemleri ne zaman yapılacaktır?

2-Otogar içerisinde kaç adet tuvalet bulunmaktadır ve kaç tanesi faaliyettedir?
3-Tuvalet hizmeti ücret karşılığında mı verilmektedir?

4-Tuvaletlerde hijyen ne ölçüde sağlanmaktadır? Bu konuda gereken denetim yapılmamakta mıdır?

5-Tuvalet yokluğu nedeniyle vatandaşların tenha yerlerde ihtiyaçlarını gidermek zorunda kaldıkları Bakanlığınızca bilinmekte midir?

6-Otogar ve çevresinin temizliği ne sıklıkla yapılmaktadır? Özellikle alt katlardan kötü kokuların yayıldığı Bakanlığınızca bilinmekte midir?

7-Otogar esnafının düzenli olarak aidat ödemesine rağmen hizmet alamamalarının sebebi nedir? Ödenen aidatlar ne için kullanılmaktadır?

8-Otogarda güvenlik ne ölçüde sağlanmaktadır? Akşam vakitlerinde otogarın uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanıldığı Bakanlığınızca bilinmekte midir?

9-Çöpler, dökük duvarlar, kötü kokular ve güvenliği olmayan bir ortamda Büyük İstanbul Otogarı’nda vatandaşlara ve turistlere nasıl hizmet verilecektir? Bu vaziyet İstanbul’a yakışmakta mıdır?

10-İş bu önergemde belirtmiş olduğum hususlar hakkında otogar yönetimi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin acilen harekete geçirilerek sorunları giderici önlemler alınması sağlanacak mıdır?

11-Önerge tarihine kadar yaşanmış görüntü, koku ve çevre kirliliği nedeniyle sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır?