Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülmesinin 8. yılında binlerce kişi tarafından anıldı. Taksim'den Agos gazetesi önüne yapılan yürüyüşe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Bu cinayetin gerçekleştirilmesinde, hazırlanmasında ve son 8 yılda Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetti. Ve maalesef kendi siyasal sorumluluklarını başkalarının üzerine havale etmeye çalıştı." dedi.

19 Ocak 2007 yılında Agos gazetesi önünde öldürülen Gaeteci Hrant Dink için Taksim'den Agos gazetesi önüne yürüyüş düzenlendi. Anma etkinliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, ailesi, CHP Milletvekili Umut Oran, CHP Milletvekili Şafak Pavey, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüş, Gezi Parkı önünden başladı. Yürüyüş nedeniyle Cumhuriyet ve Halaskargazi Caddesi trafiğe kapatıldı. Kalabalık, sloganlar eşliğinde Agos önüne kadar yürüdü. Hrant Dink'in vurulduğu yere karanfiller bırakıldı. Rakel Dink de kırmızı karanfil bırakırken gözyaşlarını tutamadı.

Yürüyüş sırasında konuşan Sezgin Tanrıkulu, Dink cinayetinde hükümetin sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Tanrıkulu, "Vicdan kanamaya devam ediyor. Bu cinayetin gerçekleştirilmesinde, hazırlanmasında ve son 8 yılda Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetti. Ve maalesef kendi siyasal sorumluluklarını başkalarının üzerine havale etmeye çalıştı. Ancak o dönemde sorumlu olan herkes de terfi etti. Vali müsteşar oldu, daha sonra bakan oldu. Emniyet müdürü vali oldu. Diğer sorumlular, herkes bir yere geldi. En vahimi de geçen yıl, Hrant'ı ölüme sürükleyen karara imza atan iki yargıtayt üyesi, bizim itirazlarımıza rağmen ombudsman oldu. Ve Erdoğan'ın önerisi ile oldu. Böyle bir ortam var. Dolayısıyla siyasal sorumluluğu hükümette olan bir cinayet var ve biz 8 yıldır adalet arıyoruz." şeklinde konuştu.

Umut Oran ise "Herkes bu kona üç maymunu oynuyor. Burada son açıklamalardan görüyoruz. Bir çok kanunsuz emir var. 8 yıl önceki hükümetin bilgisi dahilinde bir takm olaylar var. Birileri saklıyor, muhtemelen bu olay olduğunda birilerinin haberi vardı." ifadelerini kullandı.

Agos gazetesinde yapılan konuşmaların ardından grup olaysız dağıldı. Bu arada polis de yürüyüş öncesi Taksim'in çevresini bariyerlerle kapattı. Cumhuriyet Caddesi'nin girişinde çevik kuvvet polisi ve TOMA'lar bekletildi.