Batman’da bir tarlanın içindeki trafoda yangın çıktı. Kimyasal madde tesisi yakınındaki yangında rüzgarın ters yöne esmesi ile büyük bir faciadan dönüldü.

Alınan bilgiye göre, Batman merkeze bağlı Kösetarla köyünde Reşat Nasıroğlu’na ait buğday tarlasında elektrik trafosundan dolayı yangın çıktı. Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu Batman Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın bölgesine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Trafodan çıktığı ifade edilen yangın nedeniyle yaklaşık 50 dönüm arazi zarar gördü. Köylülerin de müdahale ettiği yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. Yangında tarlalara yaklaşık 50 metre uzaklıktaki kimyasal madde tesislerinin bulunması çevredeki vatandaşları tedirgin etti. Rüzgarın ters yöne esmesi ise daha büyük bir facianın yaşanmasına engel oldu.

Tarla sahibi İdris Nasıroğlu, yangının tarlanın içersindeki trafodan çıktığını ifade ederek, bu durumdan dolayı şikayetçi olacaklarını kaydetti. Rüzgarın ters yöne esmesinin muhtemel bir faciayı önlediğini anlatan Nasıroğlu, “Biraz ileride kimyasal madde tesisi var. Eğer yangın oraya gitseydi çok büyük facia olacaktı.” diye konuştu. Yangından sonra tarlada zarar tespit çalışması yapıldı.